94-åring & negativa test

Idag fyller min farmor 94 år. Det är en aktningsvärd ålder. Tänk så mycket saker hon har fått uppleva!!! TV, först svartvitt sedan färg. Telefonin som gått från fasta väggtelefoner med telefonister till hemtelefon med nummerskiva och sedan trådlösa varianter och mobiltelefoner.

Hon tog körkort på lite äldre dar och det där med bilkörning var väl aldrig riktigt hennes grej, även om hon tog sig fram överallt :-) Hon har haft en dator också, där hon både skrivit och surfat :-D Men annars har det mest varit kreativa aktiviteter - och hon har hållit kurser i alla möjliga handarbeten.

Hon har fått uppleva både barn, barnbarn och barnbarnsbarn! Bröllop, barndop och begravningar. Hon har bott ensam, först i hus sedan i lägenhet, fram tills nu när hon var 93! Hon har haft mycket hjälp av mina föräldrar och hemtjänsten har varit där varje dag, men ändå.

Nu är det ganska snurrigt och hon har det bättre på ett boende. Tyvärr är det ju som det är i dessa tider, så något längre besök blev det inte hos henne idag. Den underbara personalen hjälpte henne dock ut på altanen så att jag kunde ge henne en liten blomma och säga grattis - på distans. Och sedan var mamma & pappa där med tårtor så att de kunde ha tårtkalas på boendet :-)

Här hemma kanske vi också skulle fira. För förra veckan var sonen rejält förkyld och denna veckan har det varit dotterns tur. Båda två är testade för Covid-19 och det har visat negativt. Vilket ju faktiskt är skönt ändå!

Gillar

Kommentarer