94-åring & negativa test

Idag fyller min farmor 94 år. Det är en aktningsvärd ålder. Tänk så mycket saker hon har fått uppleva!!! TV, först svartvitt sedan färg. Telefonin som gått från fasta väggtelefoner med telefonister till hemtelefon med nummerskiva och sedan trådlösa varianter och mobiltelefoner.

Hon tog körkort på lite äldre dar och det där med bilkörning var väl aldrig riktigt hennes grej, även om hon tog sig fram överallt :-) Hon har haft en dator också, där hon både skrivit och surfat :-D Men annars har det mest varit kreativa aktiviteter - och hon har hållit kurser i alla möjliga handarbeten.

Hon har fått uppleva både barn, barnbarn och barnbarnsbarn! Bröllop, barndop och begravningar. Hon har bott ensam, först i hus sedan i lägenhet, fram tills nu när hon var 93! Hon har haft mycket hjälp av mina föräldrar och hemtjänsten har varit där varje dag, men ändå.

Nu är det ganska snurrigt och hon har det bättre på ett boende. Tyvärr är det ju som det är i dessa tider, så något längre besök blev det inte hos henne idag. Den underbara personalen hjälpte henne dock ut på altanen så att jag kunde ge henne en liten blomma och säga grattis - på distans. Och sedan var mamma & pappa där med tårtor så att de kunde ha tårtkalas på boendet :-)

Här hemma kanske vi också skulle fira. För förra veckan var sonen rejält förkyld och denna veckan har det varit dotterns tur. Båda två är testade för Covid-19 och det har visat negativt. Vilket ju faktiskt är skönt ändå!

Gillar

Kommentarer

94 år så härligt! Var och firade P:s farmof förra veckan då hon blev 95. Hon ville ha kalas och släkt på besök så det fick det bli
Skönt med negativa svar, då kan man koppla av lite mer
Kram Kajsa
www.bland-kastruller-och-vinglas.se
Emschen ,
Min farfar skulle fylla 93 år det året han dog. Tänk vad de har fått uppleva, vilken utveckling som varit. Men också världskrigen, farfar var född 1910 så han var med om båda.
Stort grattis till din farmor!

Skönt att testen var negativa.
emschen.se
Mirre,
Så fint att du fick komma till altan på disans och kunde säga grattis åt henne, vilken krutgumma
sweetwordsbymirre.com
Michelle ,
Va fint att de hjälpte henne och bra stt du kunde träffa henne lite o säga grattis 😊
michellefrandell.blogg.se
Paulina
,
Grattis till henne. Låter som en pigg Och kul dam😊 Tycker det är kul när de äldre försöker hänga med i utvecklingen.