Avslutningstankar, firande & utmanande

Men hörrni, galet hur fort tiden går nu! Det är inte många skoldagar kvar för kidsen innan det är sommarlov! Dottern, som alltid är ”ledig” på fredagar (hemstudier eftersom det är så många som har hyfsat lång resväg) har typ 7 dagar och skolavslutning. Sonen har typ 10, men då är en dag beachhandboll, och sedan är det dags för hans avslutning.


Det är ju lite annorlunda nu, inte många skolavslutningar vi fått vara med på de senaste åren med tanke på pandemi och annat. Och grundskolan som båda barnen går/gått på har aldrig haft avslutning i någon kyrka eller så. Vi får väl se hur det blir i år – det är sista året R går på den skolan eftersom han (och vi gemensamt förstås) bestämt att han ska prova på en annan skola som är närmare där vi bor. Det känns så klart lite vemodigt att lämna något välbekant, och lite läskigt att kasta sig ut till något nytt. Men också spännande och utmanande för R.


När jag själv gick i skolan var skolavslutningen en speciell dag: man hade extra fina kläder och det var mycket blommor och glädje. Numera känns det nästan som vilken dag som helt för kidsen. Vi brukar dock alltid försöka hitta på något för att ”fira” lite, som att åka och köpa stora glassar, eller när barnen var mindre åkte vi flera gånger till pannkaksladan. Mysigt att fira att det är sommarlov tycker jag! Fira allt som går att fira liksom!

3 reaktioner på ”Avslutningstankar, firande & utmanande

  1. Håller med dig, Klart man ska fira att det är skolavslutning. Har alltid gjort det, på något sätt. Lite tårta, glass och jordgubbar eller något annat gott.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s