Årets pepparkakshus

igår fixades det pepparkakshus hos oss. I vanlig ordning fick barnen vars ett färdigt hus. För en gångs skull var jag ensam i köket när jag skulle montera dem och jag brände mig bara en gång på det smälta sockret... :-D

I år hade båda barnen en tanke med sin design och det blev lite mer "less is more" än det brukar:-)
Nu står här två fina hus & doftar gott!

Nu har vi verkligen börjat beta av diverse julbestyr. julgranen är på plats, liksom pepparkakshusen då. Det har bakats lussebullar och saffransbullar och ikväll står trillingnötter på kylning. Jag har slagit in några julklappar men väntar fortfarande in ett antal leveranser. Imorgon blir det kanske lite knäck..

Idag har det beslutats att högstadieskolorna ska fortsätta på distans här, vilket påverkar L som går i åttan. Så from i morgon kommer hon att ha sina lektioner via sin dator på sitt rum, uppkopplad med kamera. Det blir verkligen en annorlunda sista vecka. Till och med avslutningen ska de köra digitalt.

R, som går i trean, ska däremot fortsätta gå i skolan veckan ut. Det blir verkligen en annorlunda vecka det här. Precis som detta varit (och är) ett annorlunda år.

  • Jul

Gillar

Kommentarer

Marie,

Ohh så fint det var och så måna färgglada detaljer =D

sweeetwordsbymirre.com
StenhagenBettan
StenhagenBettan,

Det är så roligt med pepparkakshus

nouw.com/stenhagenbettan
Popprinsessan
Popprinsessan,

Och det doftar gott 😃

nouw.com/popprinsessan
Elina,

Så mysigt och kul att dekorera pepparkakshus! Skönt att beta av de olika julbestyren 😊

detkaosvikallarvardag.com
Madelena
Madelena,

Det är annorlunda. Tänker lite på de som inte har föräldrar som kan stötta upp där. Tror klyftorna kommer öka och det kommer ta ett bra tag att komma ikapp om det någonsin kommer göra det. Pepparkakshuset var superfint.

nouw.com/madelena
Popprinsessan
Popprinsessan,

Fast "fördelen" här är att de ändå har sina lärare uppkopplade, det är inte så att de ska jobba en massa helt själva utan stöd. Mentorerna finns där för frågor och förklaringar. Tycker ändå att det verkar ganska bra för dem i detta läget. För sonen som går i trean hade det ju varit svårare.


nouw.com/popprinsessan
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,

Vilka fina pepparkakshus! Det gjorde de bra. Mitt minne av pepparkakshus från barndomen är att vi alltid köpte färdiga, men vi kom aldrig till skott att montera och dekorera. Till nästa jul har jag förhoppningsvis hunnit att flytta och packa upp mina flyttkartonger och där någonstans har jag formar till mini-hus, så då ska jag minsann ta tag i att dekorera ett eller ett par stycken 😉

nouw.com/annaskarblom
Popprinsessan
Popprinsessan,
Du får göra små minihus och ha på salongen om inte annat! Det sprider lite julstämning och doftar ju så gott 😃
nouw.com/popprinsessan
Stegsamlaren
Stegsamlaren,

Så roligt med pepparkakshusfixande tillsammans med barnen, det brukar vi också göra och det blir så fint, ja, inte lätt med dessa annorlunda tider, får hoppas hon fixar det bra digitalt med

nouw.com/stegsamlaren
Popprinsessan
Popprinsessan,
Det verkar gå riktigt bra att ha det digitalt! Idag på "idrotten" var hon ute och gick!
nouw.com/popprinsessan
Emschen ,

Så fint pepparkakshus.

Tror det är samma här i Höör men jag har ingen som går på högstadiet än.

V som går i sexan har idag en utedag, de cyklar upp till Vaxsjön och sen ska de ha aktiviteter där och sen cykla hem igen. Det tycker jag är suveränt för de behöver vara ute och ha kul!

A som går i fyran ska ha NO-prov idag, om chromebooken funkar. Igår crashade ju Google så då fick de jobba icke-digitalt.

Vilket konstigt år det är!

emschen.se
Popprinsessan
Popprinsessan,
Hoppas att det blev en bra utedag och att provet gick bra!
nouw.com/popprinsessan
Amanda,

Vilket fint pepparkakshus med regnbågsfärgerna det gillade jag! Knäck tycker jag är så gott till jul. 😍Hoppas du hinner göra några idag 😊

amandizan.wordpress.com
Popprinsessan
Popprinsessan,
Det har inte blivit någon knäck ännu, men det kanske blir det idag eller imorgon 😊
nouw.com/popprinsessan
Michelle ,

Åh jag måste ta o göra pepparkakshus 👏 så fint det blev verkligen 💕

michellefrandell.blogg.se
Popprinsessan
Popprinsessan,
Det hör till hemma hos oss 😊
nouw.com/popprinsessan
Fnulan ,

Herregud vilken dröm!!!! Jag vill gärna bo i det huset!!! Vad bra att er skola tar ansvar!! De sista dagarna nu innan jul gör ungarna ändå inget vettigt i skolan.:)

www.fnulan.se
Popprinsessan
Popprinsessan,
Det verkar faktiskt som om det blir lite vettigare när de inte är på plats. Idag på idrotten är de ute och går i 60 min och lyssnar på Anders Hansens sommarprat. Så bra ju!
nouw.com/popprinsessan