Att utforska

Vi bestämde oss för att kolla in vad Kreativum var för något igår när vänner var på besök och det inte såg att bli något båt- & badväder.

Och det gjorde vi rätt i!Riktigt kul för hela familjen! En massa experiment och "känn på", "prova på" och "testa". Det handlade om människan sinnen och man fick prova på att stoppa händerna i svarta lådor med hemligt innehåll, testa fakirstolar och göra musik. Man fick lösa labyrinter genom att titta i speglar och flytta bollar med hjälp av tanken.

Det handlade också om vad jorden ger och vad människan utvecklat och man fick testa på att spela sopsorteringsspel på en green screen, göra båtar av smörpaket och delta i race, men fick göra såpbubblor med rockringar och kolla hur mycket energi det skiljer mellan att få en vanlig glödlampa att lysa och en LED. Man kunde prova på att gå in i ett mörkt rum och släcka små lampor som tändes på väggarna på tid, man kunde följa skogen från träd till papper och prova på att göra eget papper.


Det var verkligen ett mycket trevligt ställe för både stora och små. Och det roligaste var faktiskt att man kunde göra allt tillsammans. Och att man liksom fick göra allt och inte bara titta.

Och så kunde man fika också. Det fanns plats för medhavd matsäck om man föredrog det, eller ett fik med både mat och fika som vi provade på. Iaf det sistnämnda ;-)


Det är lite roligt att utforska det som finns i närheten av Solsidan. Imorgon ska jag försöka utforska någon blomsteraffär och så är det visst snart dags för festival. Och jag hade gärna hittat ett bra kantarellställe också, men jag vet inte vart jag ska börja leta och det känns inte helt ultimat att klampa runt i skogen med min bandagerade fot och specialsko...

Gillar

Kommentarer

Jenny,
kUL ATT kREATIVUM BLEV POSITIVT FÖR ER. Oops caps lock hahahah.
nockinocki.blogg.se