Bananpaj

Såå många gånger nu jag tänkt skriva ner det här receptet på en urenkel efterrätt! Bananpaj som smakar lite som friterad banan. Och jag kan absolut tänka mig att prova med lite hackade nötter av något slag i för lite mer tuggmotstånd. Eller kanske lite kanel?

Man kan förmodligen lägga till fler ingredienser eller testa med annan frukt. Har ätit den med nektariner och pekannötter och det var också smarrigt.


Bananpaj

  • 3-4 bananer
  • 2 1/8 dl socker
  • 2 1/8 dl vetemjöl
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 3/4 dl ljus sirap 


Sätt på ugnen på 200 grader.
Blanda ihop socker, mjöl och smör i en bunke tills det är helt blandat. 
Tillsätt sen sirapen och rör ihop. 
Skiva ner bananen i en pajform. Klicka ut smeten ovanpå bananskivorna.
Grädda i ugnen i ca 20 minuter, tills pajen har fått färg. Servera varm tillsammans med lite glass och/eller vispad grädde. Yummie!

Gillar

Kommentarer

Therese
Therese,
Den ska testas, jag älskar friterad banan!!!
www.blogger.com/profile/107096415516469723
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229