Bebisar, kramar och Astrid

Igår var vi på utvecklingssamtal för L, på dagis. Det var bara positiva kommentarer om henne, och det känns så klart bra. Tydligen är hon väldigt verbal (ehh, jo då, det kan nog stämma, hon är ju ALDRIG tyst!) och har stor empati. Stora ord för en så liten tjej. Men det är ju skönt att höra. Fick också veta att hon alltid vill krama någon när hon slagit sig, och om inte fröknarna finns i närheten så tar hon en kompis istället. Lite mysigt tycker jag! Och så var det det här med hennes stora intresse för bebisar för tillfället. Hon frågar tom fröknarna om de har en bebis i magen... Just innan vi skulle in till L:s fröken så gungade vi en stund. Då frågade L:

- Mamma, har du en bebis i magen?
- Nej, jag har ju inte det. (Även om man skulle kunna tro det, men det är bara fett.)
- Ok. Men vi kan titta på xxx:s och yyy:s bebisar istället!

Två av hennes kompisar från dagis har nu fått lillebrödrar och så fort hon ser dem frågar hon om hon får "klappa bebisen". Känner mig nästan lite taskig som inte "ger henne" en bebis :-)

Idag blir det fullt upp efter lite jobb. Har en massa presenter att köpa eftersom vi åker till vänner i Oslo i morgon. Och så ska jag försöka komma ihåg ett apoteksbesök och kanske lite ny hårfärg till mig. Ska också försöka mig på ett besök till bokhandeln. Skulle vilja försöka hitta en bok med lite olika Astrid Lindgren-storys. Vi ska till ALV i sommar och även om L har en del böcker och filmer med olika AL-karaktärer hade det varit kul med en samling som vi ex kan läsa när vi ska till Oslo. Det blir lite buss- och båtåkning :-)

(Och som svar på förslagen om att ta tjänstledigt. Det funkar inte på mitt jobb. Man får inte tjänstledigt för att testa annat jobb, bara för studier. Det hör väl också till saken att jag inte direkt kommer att gå arbetslös, utan OM jag nu skulle ta steget och säga upp mig, så kommer jag att jobba på makens företag. Men, det är inte ett helt självklart beslut. Känner ingen som sagt upp sig bara för att man inte trivts. Det känns ju lite galet faktiskt.)

Gillar

Kommentarer

Wojtan,
Hej

Vad är det för typ av företag din man har, och vad är det du isf ska göra där?
Jag är lit nyfiken eftersom vi är i samma situation.
Annars kanske du kan göra L till viljes och ge henne en lillebror, då slipper du ju jobbet en stund 😊
Kram Wojtan
wojtansblogg.se/wp
Katti,
japp, precis som Wojtan sa, skaffa en liten bebis vetja:-)
Då behöver du inte fundera på jobb på ett tag.
Annars så kan man visst säga upp sig för att man inte trivs.
Alla dessa timmar man spenderar på jobb och pendlande, ska man göra det på nåt man inte vill göra??

jag tycker att du ska försöka få till ett samtal med närmaste chef, och faktiskt berätta hur du känner.
Antingen är chefen likgiltig och tycker att bra, säg upp dig, eller så försöker han hjälpa dig.
Har ni medarbetarsamtal eller utvecklingssamtal nångång?

Kram!!
www.blogger.com/profile/046181021213338000