Blåbär, bastu & bjudna på middag

Ja, men oj! Nu har det gått en halv vecka igen! Fick besök av vännerna hemifrån i tisdags och de åkte nu i eftermiddag. Vi har haft varierande väder med både sol och regn. Det har varit badkläder & åtminstone behov av regnkläder. Det fick vi erfara när vi spatserade runt på en ö en bit härifrån.


Fåren på ön var galet nyfikna på oss (en gång när vår fyrbenta fluffiga var valp blev vi jagade av ett får eller en bagge som vi antar trodde att W var ett lamm. Finns vissa likheter med Lambi-reklam-lammet när hon är nyklippt nämligen!) och vi såg några sommarjobbare som vi gissar var utskjutsade till ön för renhållning etc. Vi hann bara utforska en liten stund innan regnet började falla och vi blev alla rejält blöta. Men efter en stund på båten och i solen (som snabbt kom fram igen) var vi torra nog för glass på en annan ö :-)

Vi har blivit bjudna på god mat och det var precis vad jag behövde efter en sommar med mycket vänner på besök. Matinspirationen är inte på topp om vi säger så! Vi har badat bastu, vedeldad tunna, spelat sällskapsspel och plockat många liter blåbär. Jag kan verkligen inte sluta plocka, ha ha! Här finns så otroligt mycket blåbär och det börjar bli ett fint litet lager i frysen. Perfekt för hösten!

Nu har vännerna åkt hem. Jag har lagat en söndrig nagel & maken en söndrig poolpump. Fråga inte... Vi har fikat lite på gårdagens bananpaj (yummie, smakar precis som friterad banan!) med vaniljglass och laddar nu för en film. L är lite bekymrad över att vi inte kommer att hänga med, för det är visst någon Avengers-film vi ska se. Detta för att vi egentligen kollar på Spiderman, men enligt dottern behöver vi nu se Avengers emellan för att förstå handlingen i Spiderman, Men vi kastar oss rakt in i en Avengersfilm så vi kommer nog att ha hundra frågor om vad som hänt i tidigare filmer som vi alltså inte sett...Ja, ja, vi hänger iaf tillsammans, hela lilla familjen!

Gillar

Kommentarer

StenhagenBettan
StenhagenBettan,
Här står det som spön i backen just nu
nouw.com/stenhagenbettan
Popprinsessan
Popprinsessan,
Det kan ju regna om nätterna och vara soligt på dagarna. Kan vi inte bara bestämma det? 😊
nouw.com/popprinsessan
DianaSaelöen ,
Verkar som om ni trots allt haft det riktigt mysigt...och ett lager blåbär hade jag också gärna haft men här omkring har jag inte hittat ett enda..har förstås inte letat. 😊 Jag gillar avengersfilmerna...men ja, man behöver se alla!
nouw.com/fibrolivet
Popprinsessan
Popprinsessan,
Det blev definitivt lite pauser i filmen med frågor från mig och förklaringar från dottern 😊 Men filmen vi såg var bra!
nouw.com/popprinsessan
Paulina
,
Vad mysigt ni har haft det. Skärgåeden? Det är ju så fint. Bananpaj Låter väldigt gott 😊
Popprinsessan
Popprinsessan,
Blekinge skärgård 😊
nouw.com/popprinsessan
Michelle ,
Härligt att spendera tid med vännerna och det kan knte vart kul o bli jagad utav ett får även om åsynen utav det kan ha varit roligt 😊 fina bilder på dej 💕
michellefrandell.blogg.se
Popprinsessan
Popprinsessan,
Tack! Det var mest jag som blev rädd tror jag, att de skulle ta min lilla valp ha ha!
nouw.com/popprinsessan
Kamilla,
Vi har massvis med blåbär uppe i vår skog och mamma som or i småland vittnar om ett bra blåbärs år. Borde faktiskt plocka av våra bär.Vilka h'rliga bilder på dig.
kamillaskamera.com/
Popprinsessan
Popprinsessan,
Det är ju så härligt att kunna njuta av bären under hösten också! Jag kan inte sluta plocka när det finns så här otroligt mycket 😃
nouw.com/popprinsessan
Marie,
BQ hade köpt med sig från en som sålde som plockat massor av blåbär hem häromdagen massor av blåbär. Samt så sött att han ser ut som lamm =D
sweetwordsbymirre.com
Popprinsessan
Popprinsessan,
Ska ut imorgon igen och plocka lite till 😊
nouw.com/popprinsessan
Amandizan
Amandizan,
Vilka härliga dagar ni har haft! Det har varit lite tillochfrån med sol här med. Men igår va det fint och även idag 😊
nouw.com/amandizan
Popprinsessan
Popprinsessan,
Samma här med vädret. Idag har vi dock haft en helt underbar dag, men imorgon visar visst prognosen regn.
nouw.com/popprinsessan