Bloggbussen - Givskud zoo

Även förra året bjöd Bloggbussen på ett besök på ett zoo i Danmark. Då var vi på Ree Park och det var också otroligt häftigt. Jag kan lätt konstatera att vi måste åka till en safaripark hela familjen. Tror att lillebror R skulle älska det!

Här kommer ytterligare en bildbomb från Givskud zoo. Efter god-morgon-promenaden tog vi Bloggbussen runt på safaritur.


Det var superhäftigt att få se lejonen igen, nu ute i det "fria". Flera låg och tuggade på köttstycken. Det är verkligen mäktiga djur!

Noshörningarna låg och hade full koll i alla riktningar. Det som är häftigt med en safaripark är att man får se hur djuren verkligen beter sig i naturen. Noshörningarna börjar bli utrotningshotade efter ett kinesiskt rykte om att malda horn kan bota cancer.
Giraffungarna fick för sig att leka med bussen och skuttade fram och tillbaka framför oss. Lite som när man släpper ut korna på kosläpp på våren! De var som små hundvalpar som hoppade och sprang.Superkul och biologen hade inte sett dem bete sig så tidigare.

Wapitihjortarnas horn kan väga 8 kg. Tänk att gå omkring med 8 kg på huvudet! Puh... Givskud zoo har fått 6 bisonoxar av en indianstam eftersom medicinmannen gillade förhållandena på Givskud zoo. 
Vi fick också möjlighet att mata kamelerna. Och det är faktiskt inga snygga djur, måste jag säga! De gillar äpplen :-) De förvarar vatten i sina magar, upp till 100 liter, Men så kan de också gå 8 månader utan vatten!! 
L sprang nöjd omkring i parken tillsammans med sina vänner. Här med S och roomien B. Och så agerade hon fotograf för oss i gänget nedan :-)

De flesta av oss körde bekväma skor, men Glamourmamman Nina var lika snygg som vanligt och körde kilklackar!

Det var ett mycket trevligt besök i Lejonparken och jag hade gärna stannat ett tag till, för vi hann inte kolla på alla djuren. Men det kan kanske bli ett besök för hela familjen framöver. Man kan också övernatta i parken och höra vargarna yla om natten, eller lejonens vrål. Det hade kanske varit något!

Gillar