Böcker, fästingar & droppande rör

Puh, vilken dag! En jobbig dag börjar närma sig sitt slut. Mycket mentalt...  Och nu avslutar jag den här dagen med att plocka 4 fästingar på W och inse att något droppar från fjärrvärmeväxlaren.. Och J är i Finland...

Men nu hoppas jag att det inte finns fler fästingar i den där lurviga pälsen och en hink står och samlar upp vattendropparna. Det är inte mer jag kan göra åt det just nu känner jag. Istället ska jag försöka krypa ner och kanske kika liiite i någon av böckerna jag köpte på Bokmässan i helgen.
Det var inte så bra utbud som "det brukar". Ingen av mina favoritförfattare hade släppt något lagom till mässan och var således inte där. Förutom Fredrik Backman då, som jag brukar handla av på just mässan. Kön till hans signeringar brukar vara oändlig, men i år hade jag megatur och lyckades hitta honom utan en enda person i kö! Fick alltså en personlig hälsning och lite kladd i hans nya bok som inte alls är samma genre som "En man som heter Ove"och de andra.

De andra böckerna köpte jag mest för att de var billiga. Hittade inte jättemycket till barnen heller. R fick några lagom långa nattsagor och L fick ett par nya lite spännande böcker. Höll i "Odjuret vaknar" men la tillbaka den på bordet eftersom jag tänkte att den kanske var lite läskig när någon knackade mig på axeln och sa: "Nej, lägg inte tillbaka den!". Författaren själv, Ola Lindholm. Hade en diskussion med honom om boken och blev tillslut övertalad att köpa den, men tvingade Lindholm att skriva en personlig hälsning till L så att hon skulle bli lockad att läsa boken. Det funkade visst, för hon började läsa direkt igår kväll!

Såå, nu ska jag försöka förtränga fästingar och droppande rör. Nu blir det sängen!

Gillar

Kommentarer