Böcker och musik

Under julhelgen läste jag Magdalena Graafs bok "Det ska bli ett sant nöje att döda dig" och blev förvånad över hur mycket den människan har hunnit med under sitt liv. Hon har varit tillsammans med en man som misshandlat henne och hotat att döda henne, sitt barns mamma. Hon har varit på flykt och bott på diverse kvinnojourer, haft skyddad identitet och inte haft någon kontakt alls med sin familj. Jag har, liksom säkert många andra, haft en bild av systrarna Graaf som inte varit allt för positiv. Men jag måste säga att jag börjar få en helt annan bild nu. Och jag är alltså "imponerad" över hur mycket hon har hunnit med!
En annan bok som jag just nu läser är "Live to win" av Anderas Carlsson. Jag kan bara inte förstå att en "vanlig" människa kan leva ett sånt liv som han gör! Han växte upp utan några genvägar och har sedan halkat runt på bananskal och ett grymt kämpande för att ta sig dit han är idag. Tänk att möta en av sina barndomsidoler som säger att han försökt komma i kontakt med en? (Paul Stanley i KISS) Ha ha!
Vad jag inte visste var att Andreas gett ut en skiva och då var det Peter Swarting som såg till att det blev en cd. Verkar som om den där musikvärlden också är ganska liten.. Har några sidor kvar i boken men är riktigt fascinerad! Det känns så overkligt!
En annan sak som jag har svårt att förstå är hur man kan skriva musik. Alltså, hur man som låtskrivare kan spruta ur sig text efter text eller melodi efter melodi utan att upprepa sig. Vaddå, kommer melodierna plötsligt bara till vissa människor? Tur iaf att vissa är genier på musik eftersom jag ÄLSKAR musik!!!

Gillar

Kommentarer

Stina,
Gud va kul, vill också läsa dessa böcker! Men det är jag ju alldeles för dålig på att få till. Andreas är imponerande tycker jag!

Hoppas du inte somnade så du fick lite egen tid också! 😉
minbebis.com/blogg/stina/
Louise,
Men är du inte klok?! 😊 Just den boken läser jag med nu!! Magdalenas alltså, den har väl funnits ute i flera år så det var lite knäppt att både du och jag läser den nu, såhär lite sent. Jag är halvvägs igenom den men är redan chockad och impad!

Kram och ha en bra onsdag
lollo71.wordpress.com
Jessica
,
Hoppas klippningen med L går bra idag. Antingen är hon väl helt fascinerad eller så sätter hon sig på tvär. Det är ett spännande sätt att leva, med små prinsessor som är lika pålitliga som vädret 😊
CharmKatti,
Hej Vännen.
Har läst ikapp senaste veckan. Och oj, det är en massa jag vill kommentera. L sovproblem låter definitivt som nattskräck. Dagislämnandet, kankse ni skulle försöka ha lite mer rutiner på helgerna också, jag vet att det är skönt att sova, men det blir ju så stor omställning för L. Vet iof inte när ni lämna på dagis, ni kankse lämnar sent?
Men du, vi hörs på msn istället! 😊
Kram!!
www.blogger.com/profile/046181021213338000