Bröllop i Skagen

Nej, det blev visst inte någon Skagen-bonanza förra veckan. Inte ett endaste litet inlägg. Vet inte vart tiden tagit vägen den sista tiden, men den har inte varit med mig :-)

Förra helgen var vi iaf i Skagen för att delta på bröllop för vänner. Varken J eller jag hade varit i Skagen tidigare så vi såg båda fram emot det. Och det var ett mycket trevligt ställe!

Kvällen innan bröllopet tillbringade vi på stranden för att se den "berömda" solnedgången vid Skagerak. En helt fantastiskt solnedgång med lite kalla drycker och glada vänner som sällskap.

J och jag tog oss också till Grenen, en udde där Skagerak möter Kattegatt. Så otroligt häftigt att stå där och få vågor från två håll på benen samtidigt, och samtidigt som en säl simmade omkring en bit ut och två sälkompisar låg och solade på udden :-) Tyvärr lyckades vi inte få till bilder som gjorde Grenen rättvisa.

Vi försökte oss också på att vara lite kulturella och besökte Den tilsandede kirke (Sankt Laurentii kyrka). En kyrka som vi trodde skulle vara begravd i sand och enbart tornet skulle vara ovanför "sandytan". Det var dock lite av en turistfälla och kyrkan var egentligen nedmonterad och bara själva tornet fanns kvar. Det var inte alls dolt i sand så som vi sett det framför oss och var faktiskt en riktig besvikelse.

Våra turistbesök var, bortsett från Grenen, ganska misslyckade då vi också tänkte besöka Råbjerg mile, en gigantisk vandrande sanddyn men råkade svänga av vid fel mile - vilken inte alls var gigantisk, ha ha! Men roligt hade vi och motion fick vi :-)


Men bröllopet klarade vi av att hitta till! Och kyrkan där vigseln genomfördes var tydligen uppbyggd av delar av materialet från Den tilsandede kirke. Så lite kultur lärde vi oss trots allt! Och trots att J lovat brudparet att inte sjunga sången om den nakna danserinan på bröllopsfesten så finns det numera att filmklipp där den danska väninnan förskräckt utbrister "med ett strå?!?" Och jag hade tydligen lyckats köpa bra skor för det gick att dansa ett antal timmar utan skoskav. High five på den!

Gillar

Kommentarer