Bröllopet

Bröllopet var mycket speciellt och inte alls vad jag hade förväntat mig. Jag har varit med som gäst på ett kinesiskt/engelskt bröllop tidigare, just i Shanghai, för exakt 5 år sedan - och detta var inte alls som det.


Jag hade förväntat mig att det skulle vara ganska strikt traditionellt kinesiskt, men det var väldigt lättsamt. Brudparet hade sett tv-serien The office där det tydligen förekom en speciell vigselcermoni där alla gästarna dansade fram till altaret. Så det fick vi göra... vilket så klart filmades :-) Det ska bli grymt kul/pinsamt att se filmen... Men jag tror att L gjorde succé - hon ville så klart aldrig sluta dansa!!

Sedan var det, som tradition, klädbyte för bruden, men hon hade bara 3 klänningar :-) Och en hel massa kineser var bjudna som ingen egentligen kände - eller som typ pappan kände men som brudparet aldrig hade träffat osv. Och bestman (eller i detta fallet männen) är de som går runt och skålar med alla, för brudgummen måste kunna "prestera" på bröllopsnatten, så man kan ju säga som så att L och jag åkte hem tidigare till hotellet än J ;-)

På kinesiska bröllop ger man bara "hong bau" (påhtitad svensk stavning utifrån hur det låter), dvs pengar. Det intressanta är att om man inte är gift och sedan gifter sig så måste man få mer hong bau tillbaka. Brudparet fick tex 10 000 av polischefen, vars son inte är gift ännu, så de pengarna måste de sätta undan för att kunna ge tillbaka om han/när han gifter sig. Skumt!!

Gillar

Kommentarer

Rebecca,
Vad roligt med ett annorlunda bröllop. Men det där med pengarna var skumt, varför få något man inte kan använda...hihi.
Så skönt ni verkar ha det.
Njut, sola, bada och njut ännu mer för mig också. Här hemma blåser det men är inte så farligt kallt som det var för någon vecka sedan.

Ta hand om dig.
Kramar från mig!
www.cheeky.nu
Therese,
Guuud så skoj att läsa, så bra du delar med dig av er vistelse å äventyr, då får vi resa lite hemma i sofforna med 😉 Kram å va rädd om er <3
www.blogger.com/profile/107096415516469723
Linda,
ja det var lite skumt det där med pengarna ja, hade man varit smart hade man inte bjudit folk som inte var gifta alltså:)
Kram
www.uppochnervandahuset.se