Brooklyn bridge, China town & Central park

Dag två i NY gick inte lika smidigt som den föregående.. Det började med att vi skulle ta tunnelbanan till Brooklyn. Vi hittade dit men hade sedan svårt att luska ut vilken biljett vi skulle lösa eller vart vi skulle gå. Vi löste biljett men sedan råkade L missa att gå igenom snurran så hennes biljett blev "förbrukad". Som tur var kom det en snäll kille och drog sitt kort så att hon kom igenom :-)

Vi tog oss till Brooklyn och gick tillbaka mot Manhattan över Brooklyn bridge i strålade väder! Det var jättehärligt!
Har gått över bron en gång tidigare, men då åt andra hållet.

Det är faktiskt lite utmanande att vara ensam ansvarig för att vi ska komma rätt hela tiden :-) Tack gode gud för google maps!

Tillbaka på Manhattan gick vi till China town där jag hade noterat vissa ställen som andra tipsat om. Vi hittade snabbt det första stället och precis när vi kom dit så var ett helt sällskap som gick in. Vi tänkte, tja, vi chansar. Kom in och blev snabbt serverade te medan vi kikade i menyn. Det visade sig vara en ren kinarestaurang och inte vad vi hade tänkt oss. Nackdelen när det inte finns någon meny på utsidan... Vi kände oss dumma och ville inte bara gå, vi hade ju fått te och allt så vi beställde vars en nudelsoppa - L med kyckling och jag med räkor.

Vi fick någon sorts snacks medan vi väntade och när sopporna sedan kom in var det rejäla skålar... med soppa som inte alls var god... Vi hade inte mage att bara gå, så vi åt lite för sysns skull, sedan skyllde jag på "emergency" och bad om notan. Usch, vad vi kände oss dumma! Och så snälla, vi skulle ju bara gått från början.... Men man lär sig av sina misstag sägs det :-)

Letade efter ett annat ställe jag blivit tipsad om, men där var säkret 30-40 personer i kö UTANFÖR så det skippade vi. Köpte vars en bubble tea istället, vilka som tur var smakade riktigt bra :-D

Vi fortsatte vår dag med ett besök i Stranger things-affären - vilken man bokar en biljett till (dock gratis) för att sedan få en riktig upplevelse och inte bara en vanlig butik. Det var kul att se men vi handlade inget.

Vi gick inom hotellet för att lämna av lite som vi handlat under dagen, men jag övertalade snabbt L att vi skulle gå till Central Park också. Det blev mycket en och samma dag, men prognosen visade sämre väder för tisdagen så vi ville passa på. Det kändes dock i fötterna att vi gått stora delar av dagen.. .Men L fick se Central Park, inte så grön som jag sett den tidigare :-) (jag har ju faktiskt till och med s p r u n g i t i parken vid ett tillfälle!! I träningskläder!!!) och jag visade henne Strawberry Fields som är en minnesplats tillägnad John Lennon som bodde precis i närheten (och blev mördad utanför sin bostad). Det var ganska mycket folk där som lyssnade på några musiker och spelade Beatles-musik i det fina vädret.

Hungriga & trötta med rejält ont i fötterna fick vi bord för middag på ett ställe nära hotellet. Beställde vars en burgare, medium grillade. L skulle (som vanligt) ha sin plain, bara bröd och burgare alltså. Jag ville ha lite lök till min bacon- & cheeseburgare. Fast är burgarna kom in var de lite för råa för oss båda så de togs ut igen. Efter en stund kom det in två nya tallrikar, nu hade L fått en burgare med alla tillbehör, så den fick åka ut... igen. Min kom utan bacon och lök... men det såg vår servitör så det kom iaf in på en separat tallrik. Ha ha, vi kunde bara skratta åt det! Vilken dag!!

Gillar