Chockartat uppvaknande


Så kom J äntligen hem igår. Han gjorde en kraftansträngning att väcka L, som han lovat och hon svarade knappt hörbart, men verkade egentligen inte vaken. Jag frågade henne om hon märkte att pappa satt bredvid henne i sängen och så att hon inte skulle bli arg på morgonen. Hon var mest intresserad av att klia sig på kroppen och mumlade lite till svar. Vi skrattade och lät henne vara.

En kort stund senare hörde vi hur hon ropade efter mig, det kliade så mycket! Så jag sa att jag skulle hämta vattkoppskrämen och smörja in henne eftersom den är klåddämpande. För att se vad jag gjorde gick vi in på badrummet där vi kunde tända upp så att L slapp värsta strålkastaren i huvudet. Och fick en smärre chock!

Det hade blossat upp stora områden på L:s lilla kropp - som handflatestora myggbett kan man säga. Magen, låren, armarna,  överallt var det stora blaffor som tydligen vrålkliade! På vissa ställen såg det ut som supermånga bett på samma ställe. Någon typ av allergisk reaktion var det, helt klart. In med L i duschen för att lindra klådan medan jag ringde 1177. Satt i kö i 30 minuter och L var så duktig under tiden. Efter en halvtimme kom hon ut ur duschen och mådde då illa så hon fick hänga över toastolen ett tag. Min stackars tjej!

På 1177 fick jag egentligen inte mer än info om allgergiska reaktioner, att om det är livshotande så är det oftast det under den första timmen. Det är då man ska vara beredd på att åka in. Att vi inte kunde göra så mycket mer än duschen och ge henne något klåddämpande om vi hade, eller pudra in henne med potatismjöl. Tack gode Gud att vi hade fått Tavergyl av vännen som hade vattkoppor strax innan L! Vi skulle vara observanta och söka vård om hon började kräka, fick hjärtklappning, svårt att andas eller svälja. Och om det händer igen.

Vår älskade lilla tjej fick krypa ner hos oss och somnade ganska snabbt som tur var. Idag ser det jättefint ut, något enstaka utslag verkar kvar. Ska kolla henne mer noggrant när hon vaknar.

Men vad sjutton var det som hände??

Gillar

Kommentarer

Tina,
Nej men fy! Ja vad sjutton var det som hände? Förstår att ni blev chockade. Hoppas det är bättre idag och att ni får tillfälle att mysa med mannen idag. KRAM!
www.blogger.com/profile/064520350022772886
Therese,
Fyyyy så otäckt!!! Hoppas innerligt att det var en knaisg allergi reaktion och att allt nu är bra och att det aldrig händer igen <3 KRAM
www.blogger.com/profile/107096415516469723
Maria,
Men fy!! Stackars L:-(
Vad var det för något konstigt??
Skönt att J hade kommit hem också så att du slapp att vara helt själv.

kram kram
sagafia.se
Amanda,
Men usch! 😟
Tur ni har resurser hemma och skönt att det iaf är bättre idag. men det kanske är något att ta upp med barnläkaren ändå sen? Bara för säkerhets skull liksom. :/
creyla.blogg.se
Evelina "Evsi" Hellström,
Fy va obehagligt!
Hoppas de inte kommer tillbaka!
kram
www.evsi.se
Anonym
,
Stackars er! Skönt att J hade kommit hem iallafall, så du inte stod själv med det. Kram på er!
/Jessica