Chokladbollar, popcorn & Sten Stures ben

Chokladbollar, popcorn & Sten Stures ben. Hur hänger det ihop, undrar ni säkert?
Jo igår, den 19 januari var det Sten Stures ben dag och Internationella popcorndagen :-)

År 1520 var det ett slag mellan Sverige & Danmark. Sten Sture mot Kristian Tyrann. Sten blev träffad i benet av en kanonkula och dog senare & Sverige förlorade slaget. Denna dagen ska tydligen uppmärksammas genom att vi har snöbollskrig och käkar chokladbollar, både snöbollarna och chokladbollarna ska visst symbolisera kanonkulan... Då vi inte hade någon snö så gjorde vi chokladbollar - för visst sjutton måste vi hålla minnet av Sten Sture levande :-D
Eller så var det mest för att ha en anledning att pigga upp karantänandet, ha ha!

Gjorde chokladbollar på Oboy eftersom det blir så där extra milt och krämigt. R föredrar pärlsocker och vi andra kokos :-) (Och med oss andra menar jag L & mig :-) )

Men alla som känner mig vet också att jag älskar popcorn! Så givetvis blev det också lite popcorn för att fira den internationella dagen, medan R & jag kollade på Mästerkocken. Riktigt lyxig onsdag, chokladbollar, popcorn och tv-häng med min yngste!

Igår passade sonen på att rensa ut lite gammalt skräp från sin ena garderob. Där låg tydligen en lampa som jag inte ens minns att vi haft... 🙈 Jag rensade lite i ett köksskåp och idag står en låda i hallen på agendan. Nästa vecka lär det bli ett besök på Erikshjälpen för att lämna lite :-) Älskar känslan när jag stannar där, lastar ur ett gäng påsar och åker därifrån mycket lättare i kroppen. Både av att jag rensat ut och att jag skänkt det jag inte vill ha längre. Win win!

Gillar