Cykla på Ven

Igår hängde familjen med vännerna som är hemma från USA. Vi tog ribbåten till Ven där vi grillade korv, käkade sallad och letade snäckor på stranden medan vi väntade på maten. Vädret var sisådär, men vi klarade oss mirakulöst nog från regn!

Ven är en liten ö som ligger mellan Sverige och Danmark och tillhör Landskrona kommun. Det bor tydligen ca 370 personer på ön, och det är mycket både svenska och danska turister där hela sommaren. Framför allt för att cykla runt :-) Det finns också en fin kyrka som är väldigt populär att gifta sig i pga det vackra läget.

Med lite energi i magarna gick vi och hyrde cyklar. Det finns alla möjliga varianter. J & R testade en tandemcykel, tvillingarna från USA, som snart fyller 5 år, cyklade på "påhängscyklar" på sina föräldrar och vi andra hade vanliga 3- eller 7-växlade. Och man behöver lite växlar :-) för det är väldigt kuperat!

Det är en otroligt vacker liten ö, med vajande vetefält, gröna trädgårdar, den branta kusten Backafall, tre hamnar, 2 kyrkor, Tycho Brahes observatorium och en massa gula cyklar :-D

Det var otroligt många år sedan jag cyklade på Ven. Vi brukar mest köra dit med båten och kanske köpa en glass eller käka något medhavt. Men jag fick definitivt mersmak och vill åka dit igen. Och gärna utforska lite mer. Kanske besöka någon av restaurangerna eller då små butikerna.

När himlen blev svart skyndade vi oss tillbaka till båten och skumpade tillbaka över sundet mot Helsingborg. Sedan åkte vi hem till oss och hade kräftskiva och hade en trevlig kväll tillsammans. Jag tror att jag kan tala för oss alla 4 vuxna, vi åt så att magarna stod ut av kräftor och krabba, haha!

Idag blir det lite nya äventyr - allt för att suga ur det sista ur sommarlovet! Imorgon börjar vardagen för den här familjen!

Gillar

Kommentarer