Dag 2 - Kattegatcentret

På Kattegatcentret fick vi klappa diverse "fiskdjur" och plocka upp krabbor för att lära oss skillnaden på hane och hona. Vi fick dingla med bläckfiskarmar för att locka fiskar och se på när sälarna fick mat. Vi fick även se när hajarna fick mat och blev tränade. Vi fick lära oss att "hajskötaren" kunde stå i vattnet med sådana där fiskarbyxor utan att hajarna skulle tro att han var mat, men en handflata däremot kunde de lätt misstolka.


Eftersom regnet vräkte ner (mycket bra beslut att byta plats på aktiviteterna idag!) så blev kvällens picknick på stranden inställd och höll oss i stället inomhus. Det blev dock hamburgade grillade över "öppen eld" som barnen fick hjälpa till att få igång mha tändstål. Och en del av mammorna och en del av barnen begav sig ut i vattnet för att kolla vad de hittade för intressant. Jag var inte en av de mammorna, men L var givetvis ett av barnen :-)


Och när man redan är dyngsur så kan man ju lika gärna hoppa i vattenpölar också! Har man barnsligt skoj så kan det lika gärna vara ordentligt! Och även om man skulle kunna tro det så är det faktiskt inte L som hoppar på bilden ovan. Däremot ramlade hon precis bredvid dem - men vad gjorde det, hon var som sagt redan dyngsur :-)


Lite mat i magen så var den lilla drama queenen glad igen. Och så så klart lite glass efter hamburgaren! Dock slog hon inte alls rekordet idag, det blev minsann bara glass en enda gång idag. Fast det ska vi lätt kunna slå imorgon!!

Gillar

Kommentarer

Faster Raggis på äventyr,
Åh,så härligt äventyr ni är på!
Ha de fortsatt bra!
Kram
www.blogger.com/profile/151331187843847259
Tina,
Hej finaste! Hoppas solen lyser på er idag igen! Men det är klart att man måste hoppas i vattenpölar när man ser dem! KRAM!
www.blogger.com/profile/064520350022772886