Dagen igår

Hämtade min lilla lillstrumpa hos farmor och farfar där hon hade haft det bra medan vi svängde våra lurviga i Göteborg. Eller svingade våra bägare. Eller iaf var ute och käkade med härliga vänner och var på konsert :-) Eftersom hon nu varit en snäll, duktig tjej, utan större bråk, i 10 dagar så var det dags för en cykel!! Den skulle vara rosa, det sa L med bestämdhet. så när J slutade jobbet så bar det iväg till cykelhandlaren där det fanns ett antal bikes att välja mellan. Först föll L så klart för en rosa cykel med Barbie. Men där går lite grann min gräns... Sedan hittade hon en riktigt tjejig cykel, den var rosa-röd med en massa blommor och en cykelkort i olika rosa nyanser, även den med blommor på. Jo, den ville hon ha! På en del av de större cyklarna i affären så satt det barnsadlar för dockor bakpå och det ville hon givetvis också ha. Hon hittade hyllan med dockbarnsadlarna. När vi förklarade att det inte funkade med en sådan på den cykeln hon hade valt (det fanns ingen pakethållare) så valde hon en annan cykel. En ganska vanlig, lila. Det var faktiskt den som jag egentligen tyckte att hon skulle ta... Men tänk, från att det absolut skulle vara en rosa cykel så vände allt bara för en liten dockbarnsadel. Fast det är klart, det var ju en barnsadel med prinsessorna på! Det förklarar ju allt!

Vi tyckte att cykeln såg lite liten ut till L och cykelhandlaren förklarade att vi säkert får köpa en ny cykel till henne i vår... men att en större hade blivit för stor och svår nu. Så - katjing för honom liksom!

Väl hemma blev det så klart premärtur och det gick superbra. Hon glömde bort att bromsa ibland, och bromsade lite för mycket ibland. Ramlade ett par gånger (trots stödhjul?!?) men det gick på det stora hela mycket bra! Min stora tjej!!

Gillar

Kommentarer