Dagens utflykt

Idag åkte barnen & jag på en liten utflykt medan pappa J snickrade lite. Första destination skulle ha blivit jordgubbsplockning - men det verkar ha gått troll i det för oss och de öppnade inte förrän senare under dagen.

Det blev istället en leksaksaffär - där R som vanligt hittade något han ville ha - och L som vanligt inte gjorde det. Men hon är inte på något sätt missnöjd över det, hon vill bara inte ha något.


Nästa stopp var Björketorps gård, där vi tänkte prova på den egengjorda glassen, vilket vi också gjorde. R skulle tvunget ha polkagris, och jag visste att han inte skulle gilla den, vilket han påstod att han gjorde när han fick smaka lite på en tesked. Men ett par skedar senare konstaterade han att han inte vill ha... Varken polkagriskulan eller vaniljen...


Efter lite glass kikade vi på kalvarna som också fick lite i magarna. Så söta kalvar i olika åldrar. En del betedde sig som hundvalpar, skuttade omkring och gjorde små glädjehopp. En del var jättenyfikna, men vågade sig inte riktigt ändra fram till en fyraårings hand för att få lite klapp på mulen (heter det mule på kor?).


Den här lilla kalven var bara ett dygn gammal. Och faktiskt ganska stor när man tänker på att den rackaren kom ut ur mamma kon i denna storleken.. puh.
Vi avslutade vår utflykt samtidigt som regndropparna började falla. En mysig liten utflykt.

Gillar

Kommentarer