Dans, bajs och napp och lite klagan

Arhhh, måndagar... Måndagar hos oss brukar se ut som följande: Jag jobbar. Jag hämtar L på dagis och åker hem och umgås med min dotter och lagar mat. Handlar kanske innan matlagningen. Maken kommer hem ca 17.15 och sätter sig till dukat bord. 17.40 åker han till sin fritidssysselsättning - "vuxendagiset". Idag hann han, på den korta tiden han var hemma, förutom att äta, lova L att hon skulle få bada - utan en tanke på att det är sommartid, ljust och skönt ute och att det är jag som ska vara kvar hemma och att jag kanske hade andra planer än att låta min dotter bada redan kl halv sex.. Sedan reste han sig upp från det dukade bordet och åkte iväg. Nej förlåt, han frågade om han behövde komma direkt hem efter mötet eller om han kunde stanna kvar och "roa" sig lite. Och stoppade sin dotter i badet. Japp, så nu sitter jag här och känner mig lite orättvist behandlad. Han brukar iaf ta undan sin tallrik från bordet.. Men inte idag. Nix.

Tror att jag måste ta ett allvarligt snack med min man. Innan L, dvs för 3 år sedan, hade vi ett schema, som innebar att maken stod för dammsugning och torkning av golven, och jag det övriga såsom dammning och undanplockning osv. Men av någon konstig anledning så slutade det där schemat att gälla när L föddes och jag var hemma om dagarna. Och inte kom det fram igen när jag började jobba för 1,5 år sedan... Konstigt.

Nehej, det var ju inte meningen att mitt måndagsinlägg skulle bli ett gnällinlägg, utan jag skulle ju skryta om min underbara prinsessa. Vad var det nu.. jo, dans, bajs och napp. Och det är inte alls så spännande som ni verkar tro. Det är bara saker som är härliga för mammahjärtat.

L var på dansen igår, och för första gången skulle pappa J dansa med henne och jag skulle titta på. Det var otroligt kul att se sitt lilla yrväder showa omkring och hennes pappa, något stelare och mer förvirrad... Vet inte om det var för att det var första gången jag var åskådare, eller om det var för att L ville visa sin pappa, men jag tyckte att hon var mycket duktigare än hon brukar vara. Hon hade full koll! Jag pratade med dansläraren efteråt om sommarkurserna och då tyckte fröken Agneta att L kunde börja i gruppen för dem födda -05. Och även om det inte betyder något egentligen så kändes de så där härligt i magen att min lilla flicka, född -06, får börja med de stora barnen! Bara hon inte blir för stor för snabbt...

Efter dansen var vi på lite ärenden. Bland annat skulle vi hämta hem våra utemöbler. Och för att göra en historia lite kortare och ej fullt så detaljerad, så "byggde L björnar" på toaletten!! Dvs hennes första riktiga bajs på toaletten utan att det kommit något i blöjan innan! Hur sjutton kan man bli så stolt som förälder över en sån sak?!?? Fjantigt.. jag började tjoa om att vi skulle till leksaksaffären och frågade L vad hon ville ha. "Inget, jag vill inte till lekaffären" svarade hon.. Okej, nej men då så..

Och för att ännu en gång visa att hon var en stor flicka så efterfrågade hon inte nappen när hon skulle gå och lägga sig. Och somnade utan att ens fråga efter den... Snacka om mycket på en dag!! Vet inte riktigt om jag gjorde fel, för när jag gick och la mig så la jag nappen i hennes säng så att hon inte skulle vakna och ropa mitt i natten.. Det var kanske fel... imorse hade hon nappen i munnen. Får väl se hur det blir ikväll. Spännande!

Gillar

Kommentarer

Månefrost
,
Så duktig hon är! Vet hur du känner det i mammahjärtat 😊 Man blir så varm.
JEssica
,
Fy Maken. Detta är saker att ta upp på nästkommande kvartsamtal.

Vad Linnéa utvecklas! Så mycket hon kan! Och dansen också! Förstår att du är stolt, det ska man vara när man har en så duktig tjej!

Kram J
Jeanette,
Ja du får ta ett snack med maken!
Vad duktig hon är - förstår att du är stolt!
www.blogger.com/profile/130296350753625185
Louise,
Klart du blir stolt! Härligt när det utvecklas & blir större men samtidigt lite sorgligt att de inte är så små längre (iaf när man vet att man inte skall ha fler bebisar/småbarn).

Lite sådär är det med maken & mig med men jag har återigen börjat ställa lite krav på hnm men jag får tjata nästan lika mmkt på hnm som på barnen och då blir det ju tyvärr ofta så att man gör sker själv till slut...suck...
lollo71.wordpress.com
? SessanochPrinsessan ?,
Hmmm bad man, du skall behandlas gott du!!
Ta det upp & ge han in *fniss*

Duktiga lilla hjärtat, jag drömmer om att prinsessan skall börja dansa! Till hösten kanske 😉

Tack för din kommentar, den lyfte faktiskt upp mig lite. En som vet hur det är!
Tyvärr är ur & skur dagis ganska sällsynta här i Norge & man måste köra långt, men jag skall göra resurge & se vad jag finner ;D

Ha en fin kväll & riktigt Glad Påsk
*usch nu hostar hon non stop där inne*

KRAM
www.blogger.com/profile/106719152800278826
Åsa,
Woaw vilken tjej!! Ja man hinner knappt med själv, tiden går för fort...
Mindre woaw med maken men jag tror nog han inte har "klickat" ännu... Han tror nog fortfarande att du är "hemma". Det känns liksom igen 😉
Svårt att sätta IN tallriken i diskmaskinen....måste ställa den utanför..
www.blogger.com/profile/180557897380679127
Katti,
Hurru du Pop, precis där var jag....nu är jag färdig för pension...
Du måste prata med karln innan du/ni fastnar i det här. Det är så himla lätt.
Och jag tror oxå som Åsa, man fortsätter i samma tempo fast man har börjat jobba.

Förövrigt längtar jag till sommaren...och den 4 juli! Gu vad vi ska surra och partajja!
www.blogger.com/profile/046181021213338000
Duracellmamman,
Kikar förbi med massor av varma Påskhälsningar nu innan jag imorgon tar en välbehövlig paus från datorn en vecka!

Glad Påsk!!

Kramis!!
www.duracellmamman.se
Marie,
Mmmm gnäll och tjöt om hushållsnära tjänster är det titt som tätt hemma (fast mindre nu än förr). Sambon är bra på vissa saker och jag på andra....Jag har väl på något sätt lärt mig att blunda för att inte stressa upp mig (många gånger i onödan).

Men jobbar man båda så krävs det ju oxå att man hjälps åt hemma så inte allt ligger på en. Så ta du ett litet snack med maken. Du har inget att förlora 😉

Förstår att du är stolt över din prinsessa!!! Mycket stora saker hände på en och samma dag 😊
Vilken tjej 😊
Kram
www.blogger.com/profile/180519662011476715
''Wojtan**,
Hej

Som svar på din fråga om nagellacket så finns det på Kicks bla.
Mannen får du ta och piska upp *hihi*
Det är nog lite typiskt män att inte alltid tänka. Men det är också lätt att man fastnar i dåliga rutiner, så det gäller att säga STOPP innan det går för långt!
Kram Wojtan
wojtansblogg.se/wp