Datenight på AMA restaurant

I måndags firade vi alltså vår 13:e bröllopsdag med ett besök på stan. J & jag började med ett glas på den ganska nya rooftop baren uppe på Clarion Sea U. Sedan åkte vi ned till restaurang AMA med sin blandning mellan japansk matlagning och peruanska ingredienser och smaker. Det var sååå gott!!

Vi slog till med en avsmakningsmeny för att få testa lite fler rätter. Det var sju rätter under fyra serveringer och så la vi till ett dryckespaket som verkligen passade till maten! Roligt att hitta lite nya vita viner och det enda blir nog ett bra "balkongvin" om jag hittar det på Systemet.

Vi började med sashimi - vilket är J:s favorit när det kommer till japanskt. Jag har inte ätit det så mycket, men det var gott, speciellt med den smakrika dressingen till. Och grymt snyggt serverat!

Så trevligt med handsprit på varje bord, som matchade dukningen och inredningen i övrigt :-)

Verkligen allt vi serverades var såå gott! De friterade jordärtskockorna med en chilimajonäs var supergoda! Som snacks :-) Och min favorit var tonfisktartaren - sååå mycket goda smaker! Och jag älskade konsistensen på tonfisken med sina kryddor, slurp!

Jag skulle lätt kunna gå dit igen imorgon och äta samma meny utan problem!

Det var trevliga sällskap vid borden runt omkring oss också. Jag viftade så vilt med händerna vid en konversation med en dam bredvid att jag välte ut mitt rödvinsglas. Över typ hela mig.... Då sträckte en tjej vid ett annat bord snabbt över sin oanvända tygservett så att jag kunde dämpa skadan (som faktiskt inte var så farligt - tunikan sög upp det mesta, ha ha) och en stund senare välte en kille vid hennes bord ut sitt vin så det blev ett gemensamt skratt. Nu när jag tänker efter så var det kanske inte vi som var klumpiga, det måste ha varit fel på borden.. eller vinglasen :-D

Idag blir det ingen gourmetmiddag hemma hos oss, man måste ju hålla balansen :-) Halvfabrikat med färdigköpta kycklingspett och lite annat smått och gått står i ugnen nu i väntan på att R ska komma hem från fotbollsträningen.
Vad äter ni till middag ikväll?

Gillar

Kommentarer