Del 4 av 10 - semester

Dagens 10 frågor handlar om semester. Tycker verkligen att detta initiativet av Madde är så kul - hoppas att ni tycker att det är kul att läsa också!

Första semesterminnet
Det jag minns mest är hur mamma, pappa och jag tillbringade några veckor hos min mormor och morfar. Hur pappa gick upp tidigt på morgonen för att ge sig ut och fiska, och hur jag följde med någon gång. Att jag var så trött att jag satt och slumrade i fören på båten :-) Jag minns att vi åt glass och spelade minigolf och att vi alltid besökte "Fruktan" som var en frukt- och godisbutik.

Bästa resan
Bästa resan är nog en av våra resor till Hawaii. Alla fyra i familjen har gillat det och vi upplevde mycket båda gångerna. Sköldpaddor, Pearl Harbour, ananasplantage, vattenfall, vulkaner, Det är fantastiska miljöer och de olika öarna skiljer sig mycket från varandra. Och sol- & badsemestrar är ändå det jag gillar allra mest :-)

Vad tycker ni om camping?
Det ser mysigt ut och så där, men är inte riktigt min grej, jag har ju min sommarstuga istället. Vi var på husvagnscamping en sommar när vi skaffade vår första hund, innan barnen. Då var vi bla på Öland och passade även på att hälsa på släktingar i Småland på hemvägen. Men det är ju jättesmidigt att ha sitt boende med sig och kunna förflyta sig. Tror att det är skillnad om det är ens egen husvagn också. Det är ju lite som båtlivet och jag har varit på många båtsemestrar längs västkusten.

Vilket färdmedel föredrar du?

Det beror på vart jag ska! Inom Sverige är det smidigt med bil och jag gillar när de är smidigt :-) För att ta sig utomlands är det ofta enklast att flyga.

Har ni något drömresmål?

Jag skulle vilja åka till Maldiverna någon gång. Det ser helt fantastiskt ut! Men jag tror att det skulle vara en resa utan barn eftersom iaf den ena av dem nog skulle bli rastlös. Jag kan liksom se mig själv ligga på en sandstrand med kritvit sand och ljuvligt blått vatten framför mig :-)
Sedan skulle jag också vilka åka till Afrika på safari. Det har vi pratat om flera gånger men vi har velat väntat tills barnen varit stora nog att komma ihåg resan. Det vore en dröm att få se The big 5 i verkligheten. Tänk att få se lejon, elefant, leopard, buffel och noshörning i sin naturliga miljö. Läskigt, men häftigt!

Vad tycker ni om kryssningar?
Det är tudelade känslor. Jag har aldrig varit på någon medelhavskryssning eller karibisk dito. Visst har vi pratat om det och det skulle vara härligt att inte behöva anstränga sig för att uppleva olika ställen under en och samma resa. Som sagt, jag gillar när det är smidigt och bekvämt :-) Men jag gillar inte all inclusive-trängsel i restauranger osv så det vill jag undvika. Och så tror jag att min man skulle bli rastlös :-) Fast å andra sidan verkar det ju finnas oändliga mängder av aktiviteter på sådana där stora kryssningsfartyg :-)

Har ni åkt på chartersemester någon gång?
Åh, ja, många gånger! Har nog testat alla varianter. Bokat allt själva, charter, all inclusive.

Semestertips Sverige?
Tycker inte att man ska glömma om sitt närområde utan man kan faktiskt leka lite turist även om det bara är ett par mil hemifrån.

Vad har ni för semesterplaner?
Vi har bestämt oss för att hålla oss hemma även i sommar, men vi har ju vårt sommarhus att åka till. Solsidan spa & resort även kallat, så vi ska nog klara oss :-)

När har ni semester?

Det är en tolkningsfråga.. men jag är ledig stora delar av barnens sommarlov. Jobbar lite varje eller varannan fm så att jag ändå håller mitt jobb i fas. Det är grymt härligt att kunna vara ledig mycket och det gör mig inget att jag lägger några timmar på jobb när barnen ändå pysslar med annat eller innan de har stigit upp.

Har du något trevligt semestertips till mig?

Gillar

Kommentarer

Både skönMinnen och tNkar om semester. Hawaii och Maldiverna våren dröm, men jag längtar tillbaka till Kap Verde

Kram Kajsa

www.bland-kastruller-och-vinglas.se
Marlene,

Hawaii låter bra, vi funderar på att ta en kryssning när maken fyller 50, med stopp där.

fdensammamamman.se/
Yasminegill
Yasminegill,

Vilika härliga första semester minnen du har. Jag hade också gärna åkt till Maldiverna *dröm ju*

nouw.com/yasminegill
2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,

Du har verkligen härliga semester minnen =) så mysigt det ser ut på kortet =) är det från din stuga =) har inte varit utomlands sen jag va 5 år gammal

nouw.com/2barnsmammaochfru
Madde ,

Vilka härliga minnen du har. Funderar på om man skulle ta och checka in på solsidan SPA och resort någon gång hihi. Såg underbart ut. Hawaii drömde man om som barn, men nu har det försvunnit lite.

www.nouw/com/madelena
StenhagenBettan
StenhagenBettan,

Semesterminnen är härliga minnen

nouw.com/stenhagenbettan
minasvarld
minasvarld,

Åh Hawaii, dit drömmer jag om att åka. Så härligt med alla dessa semesterminnen du delar med dig av och vad underbart det måste vara att ha ett eget litet semesterparadis att åka till <3

nouw.com/minasvarld