Del 5 av 10 - antingen eller

Dag 5 i Maddes utmaning handlar mest om mat.

Kött - vegetariskt
Skulle gärna kunna tänka mig att äta lite mer veggo, men är inte så intresserad av alla ersättningsprodukter i form av oumph eller soja. Men vill gärna lära mig fler vegetariska rätter.

Hembakt
- köpt
När det kommer till bakverk är det absolut gott med ett köpetårta, men det är ju supergott med hembakade bullar eller kladdkaka! Och det går ju inte att jämföra ett köpt bröd eller frukostbullar med hembakade - så gott med en ljummen hembakt fralla!

Restaurang - hemma
Denna är svår... Take away? :-) Gillar absolut att äta på restaurang, men det är också väldigt skönt att bara vara hemma och äta i lugn och ro, kanske framför tv:n till och med.

Grovt bröd - vitt bröd
Vitt bröd är en last och därför försöker jag att inte äta det så ofta. Hade cravings efter butiks-bakeup när jag var gravid med R :-D

Frukost - middag
Frukost kan jag hoppa över en dag, men inte middag.

Svensk kost - medelhavskost
Här vill jag inte välja. Gillar blandningen. Svenskt, medelhavskost, asiatisk osv.

Pinnar
- bestick
Väljer faktiskt pinnar trots att jag äter med vanliga bestick 98% av mina måltider. Men det är gott att äta med pinnar! Det går inte att stressa i sig maten på samma sätt som med en gaffel.

Öl - vin
Dricker typ aldrig öl. Kanske 1 om året för att det är ett tillfälle då det passar.Trots detta har jag vunnit en ölhävartävling :-D Eller en ölsnabeltävling om man ska vara korrekt!

3-rätters - buffé
Visst är det gott med buffé men det är trevligare med en 3-rätters när man sitter ner tillsammans och äter. Det är så lätt att hamna i ofas vid buffé, så att man sitter ensam vid bordet större delen av måltiden.

Ostron ja - ostron nej
Nix! Förstår inte alls tjusningen. Har försökt många gånger, med citron och utan. Med Tabasco och utan osv. Men jag tycker bara att det smakar som en kallsup.

Idag kör vi dock fredagsbricka hos oss på Solsidan. Eller "brickor" för det blev visst tre :-) En med frukt och bär, en med libapizzaslicar och en med ost- & charkisar. Och alla blev väldigt nöjda! Brukar ni äta ost- & charkisar? Vilka ostar föredrar ni? Jag älskar Manchego och vitlöksosten Boursin - yummie! När det kommer till charkisar är tryffelsalami ett måste!

Gjorde också ett par slicar pizza bianco med grönkål, tryffelsalami, valnötter och lök. Mycket mumsigt!

Nu har min make serverat mig en fredagsdrink och hela familjen sitter framför Masked singer. R, som haft ont i halsen ett par dagar börjar äntligen bli piggare igen. Vi kan iaf kryssa av att det varken är Covid eller halsfluss så det är ju skönt iaf. Nu hoppas vi på några härliga dagar här på Solsidan. Barnen har studiedagar måndag och tisdag så det blir liksom långhelg för oss.

Det är väl mer en vanlig fredag för oss än Valborg, men det spelar ingen roll. Vi har en riktigt mysig fredag iaf! Hoppas att du också har det!

Gillar

Kommentarer

minasvarld
minasvarld,

Så gott allting ser ut att vara. Låter som en härlig fredag och hoppas ni kan njuta riktigt mycket. Skönt med lite studiedagar och extra ledigt <3

nouw.com/minasvarld
2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,

Allting ser så gott ut 😊. Låter som en mysig fredag och hoppas ni myser riktigt mycket

nouw.com/2barnsmammaochfru
Emschen ,

Gud så gott det såg ut med ost- och charkbricka. Det har vi inte haft på jättelänge. Jag älskar morbier (vet inte hur det stavas) grüyer (vet inte hur det stavas heller haha) och mögelost!

Vi är på camping med vänner. Supermysigt!

emschen.se
Kamilla,

Kött - vegetariskt
Veg alla dagar i veckan eftersom jag inte äter kött
Hembakt - köpt
Hembakt när det kommer till bakverk medan jag gärna köper bröd då jag är usel på att baka bröd själv
Restaurang - hemma
Både och...denna går inte välja mellan

Grovt bröd - vitt bröd
Grovt tror jag att jag skulle välja.

Himla kul lista du delade med oss. Antingen eller är svårt för ibland kan man inte välja utan att få ont i magen

kamillaskamera.com/
Stegsamlaren
Stegsamlaren,

Hembakat är verkligen bäst, blir gott och härligt, såg ut som ni hade en trevlig fredag på bilderna..

nouw.com/stegsamlaren
michelle
,

ja kött önskar jag att jag hade kunnat minska på men jag måste äta kött för min epilepsi blir svag annars med bara sallad

Elina,

Men åh vad gott med en fredagsbricka - längesen vi åt sådan nu då det inte blir när man är gravid. Men det måste vi få till snart igen! Kul att vi hade ganska så lika svar på frågorna 😊

detkaosvikallarvardag.com
fibrolivet
fibrolivet,

Attans - skulle bestämt varit hemma hos er och snyltat på era brickor - så gott det låter och ser ut. Älskar att läsa svaren på Maddes utmaning. Man får veta så mycket om alla er som svarar.

nouw.com/fibrolivet
Marie,

Oj så smaskens inlägg och jag skulle inte heller kunna vara utan kött det är så mycket mat man kan göra med den även om mat utan kött också utvecklats mycket

sweetwordsbymirre.com
sofiefriden
sofiefriden,

Åååååå jag önskar verkligen att jag hade orkat och kunnat göra mer hembakat 😍

nouw.com/sofiefriden