#DetRäckerNu

Igår när vi klev av planet från London möttes vi av infon att det var kaos i Hbg. Att en supporter var dödad i slagsmål. I vår stad. Vi kollade snabbt av nätet och möttes av bilder som beskrev något liknande en smärre krigszon. Ofattbart.

Det som har hänt går knappt att beskriva med ord.. Tänk att vinka av sin man/pappa för att han ska åka och kolla på fotboll - och så kommer han aldrig hem igen. På grund av våld... Totalt meningslöst våld.

Hur ska vi kunna uppfostra våra barn att vara aktiva inom idrott utan rädsla? Även om våldet i sig inte har något som helst med fotbollen (i detta fallet) att göra så verkar varje match idag medför en risk att faktiskt bli utsatt för våld.

Och hur har det kunnat gå så långt att killar (framförallt) tar på sig diskreta huvtröjor med huvorna uppe för att de ska kunna gömma sig så mycket som möjligt, bara för att sedan slåss? I fotbollssammanhang? Hur har kamratskapen som idrotten ofta står för kunnat bli något så fientligt?

Tittar man på foton från kaoset så är det inga lagtröjor eller halsdukar som syns på bilderna. Det är killar i svarta eller blåa kläder men huvor och solglasögon, med bomberjackor och halsdukar för halva ansiktet. Vad har det med fotboll att göra??


Gillar

Kommentarer

Tina,
Det är verkligen tragiskt och helt ofattbart det som har hänt! Det är en sjuk värld vi lever i och det måste verkligen få ett slut! KRAM
www.blogger.com/profile/064520350022772886