Down the memory lane

Godmorgon alla monsterdiggare! Eller iaf morron.. För jag vet inte om jag kan kalla min morgon god då natten varit urusel. R kom in innan jag ens kommit i någon djupsömn. Han höll på ett tag att hosta mig rakt i ansiktet. Lite lagom frustrerande. Sedan började helikoptern och när jag småslumrande fick hans fötter rakt i ansiktet gav jag nästan upp. Men han somnade till slut. Jag också. Fast inte jättelänge för sedan vaknade R innan klockan ringde och låg och snurrade igen. Att inte den lille kraken är monstertrött, det fattar jag bara inte?!?


Någon som har sovit gott är iaf L. Stora tjejen som är så duktig med sin läsläxa varje vecka. Det märks verkligen hur hon har utvecklats och utvecklas varje tisdag och torsdag. Från början är boken lite svår för henne, men när det väl är dags att lämna in den så kan hon den bra. Precis som det ska vara.


Hon är inte riktigt där ännu, men jag längtar tills hon själv vill läsa kapitelböcker. Jag hoppas att hon gillar bokvärlden lika mycket som jag gjorde när jag växte upp. Tackar min pappa för läsintresset, eftersom vi regelbundet hängde på biblioteket, och mina föräldrar har alltid läst för mig.

På den tiden skulle man vara tyst på biblioteket och jag minns hur jag smög omkring mellan de dammiga gamla böckerna och letade efter pappa när jag kände mig klar. Det är lite annorlunda idag.

Men båda våra barn verkar gilla att läsa böcker iaf. Jag har några små inköp från årets bokrea som de inte fått ännu, men som jag planerar att ta fram lite då och då. Kanske får bli en liten bok i fredagspresent imorgon.

Gillar

Kommentarer

Therese,
Att läsa är magiskt, nu håller Luran så smått på att uptäcka bokstävernas underbara värld! Skoj!
Å ja, detvar ett forskningsprojekt som beviljades i går 😃 Så skönt! Ha en fin dag <3
www.blogger.com/profile/107096415516469723
Helen.HUSnrNIO,
Vad duktig hon är 😊
Jag älskar att läsa men tvingas nog inse att läsning av så kallade riktiga böcker inte är ngt som hitintills lockat W nämnvärt. Tyvärr kan jag tänka i det tysta...
Hon läser ju de böcker som ska läsas i läxa och har alltid gjort men egenvalda bäcker är det väldigt få hon plöjt igenom.
Kanske ändrar det sig.

Ha en fin torsdag!
Kram
husnrnio.se
Mia ?,
Låter lite som vår natt =)

Vad duktig din tjej är! Jag var en riktig bokmal redan som liten jag med, och hoppas verkligen att barnen ärver intresset. Sonen har alltid gillar böcker, men då han bara är tre så får vi väl se om det håller i sig =)

Ha en fin torsdag!
www.thelifeofmia.se/
Maria,
S älskar också att läsa! Har nog ärvt efter sin pappa....för jag läser max 3 böcker per år 😉
I S klass läser de kapitelböcker & gjorde även i årskurs 1. Alla har samma bok fast med olika svårighetsgrader på texten.
Jag hoppas att det är intresse som håller i sig framöver också.

Hoppas att ni har en bra dag.

Kram kram
omlitenochmig.se
Therese,
Svar - hi hi näe inget bubbel i dag, men maken sa nått om en irich coffe ikväll i uterummet för att fira att vi är "barnfria"... även det är värt att fira då det nästan aldrig händer ;-D KRAM!
www.blogger.com/profile/107096415516469723