Sweden rock 2022

I helgen var J och jag på Sweden rock festival tillsammans med ett par vänner. Kockarna som hängde med oss förra helgen ordnade så att vi fick äta hos dem i artisternas vip-restaurang! Synd bara att det var så få artister jag kände igen, ha ha! Sprang dock på Dregen det första vi gjorde :-)

Vi hade aldrig varit på Sweden rock förut, bara utanför (där det också är full aktivitet med knallare, foodtrucks och en massa campingområden). Det är ett jätteområde med många olika scener, massa matställen och ett flertal utställare & sponsorer. Och galet mycket folk!!!

Våra vänner hade ordnat så att vi fick hänga med på en guidad tur och hamnade backstage bakom bandet Clawfinger. Inget band jag normalt sett lyssnar på, men det var kul att se bandet bakom scen precis innan de gick på. Hur de taggade till på olika sätt och sedan när de gick ut och mötte publiken.

På kvällen skulle Guns n roses avsluta hela festivalen och det var nästan bara dem vi hade hört talas om innan. Gillar absolut viss hårdrock men growling är inget för mig. Både J & jag hade verkligen sett fram emot att se Guns, det är lite nostalgi och vi är uppväxta med många av deras låtar. Men det var tyvärr inte jättebra.. Alla låtar var typ 10 minuter långa, det var extrema gitarrsolon i varje låt och det var få låtar vi hade hört förut.

Jag hade faktiskt förväntat mig lite mer ståpäls på armarna av ett sådant världsband. Visst är det imponerande hur de rockar på och Slash är överjävlig på gitarr, men de fick tyvärr inte publiken med sig riktigt. Vi gick faktiskt innan det var slut, och missade Paradise City som vi väntat på hela kvällen. Men men, det var ändå en grymt kul upplevelse.

Men jag är nästan mest besviken över att jag missade att E-Type var vip-restaurangen kvällen innan, haha!

Likes