Snart midsommar

Snart är det midsommar och det blir det årliga traditionen på Solsidan. Vi är ett gäng familjer som firat ihop i många år och när jag räknade efter kom jag fram till att det faktiskt är 10-årsjubileum för några av oss! Känns helt galet! Inser att barnen knappt vet något annat - inte konstigt att några av dem kallar varandra för vänkusiner :-)

Traditionen har utvecklats genom åren men i det stora hela är vi 5 familjer med barn i lika åldrar - fast ändå åldrar som gör att alla har någon i samma ålder. Bra tajmat av oss ändå tycker jag! Det är hundar i olika storlekar och raser och firandet pågår hela helgen. Midsommarafton, midsommardagen & annandag midsommar. Jodå, så heter det! Iaf hos oss :-)

Vi brukar träffas vid lunch på midsommarafton och börja med grillunch av något slag. Sedan packar vi ihop oss i två båtar och drar till Tjärö, med jordgubbstårtor och allt - för lite traditionellt firande. Ingen är längre speciellt intresserad av att dansa runt midsommarstången, men det är en mysig grej. Om det inte regnar - för det har vi också varit med om. Då var vi på en annan ö, och trängde ihop oss i ett litet båtbås för att äta tårtan i regnet, haha!

Efter ett par timmar drar vi hemåt igen, för vattenlek och aktiviteter och den berömda Solsidandrickan :-) Det brukar badas och lekas och plötsligt är det dags för midsommarmaten. Alla har med sig vars en sill, det är sedan gammalt! Det brukar alltid vara mycket mat och vi kör en repris till brunch midsommardagen. Och ev åker lite fram igen till frukost på söndagen! Jordgubbarna brukar åka fram alldeles för sent när alla egentligen fortfarande är mätta, men det hör ju liksom bara till att äta jordgubbar också. Med glass & grädde i olika former. Yummie!

Midsommardagen har också sina traditioner. Tjejerna drar på morgonrunda med hundarna medan grabbarna fixar frulle/brunch. Sedan leker vi, åker båt och badar mest hela dagen. Det har förekommit kortspel och det går åt mycket popcorn och bubbel :-)

Midsommardagen
är egentligen den bästa dagen tycker jag. Inga tider att passa och bara härligt häng med goda vänner! Rester under dagen och grillmiddag på kvällen. Nu har samma gäng firat i så många år också så jag har lärt mig att släppa kontrollen lite. Det behöver inte alls vara jag som fixar och donar utan alla hjälper till att plocka fram och ta undan, att roa barn & fixa dricka. Älskar att vi är ett så bra gäng! 🤍

Så nu håller vi tummarna för badväder och båtåkarväder på fredag!
Har ni någon tradition eller firar ni lite olika från år till år? Vad ska ni hitta på på fredag?


Likes