Streetfood, stadsmässa & stenar

Så är det söndag igen och helgen börjar ta slut. Det har varit en bra helg. Iaf för mig :-) Jag avstod aw i fredags och hängde med kidsen. Vi tog oss till Hamntorget där det var Streetfood festival. Vi käkade lite olika rätter i solen och trängseln innan vi gick hem och kollade på den nästsista filmen i Twilight- serien :-) Vet inte hur många gånger jag sett dem nu, men det tog sin tid! Vågade först inte eftersom jag aldrig gillat vampyrfilmer. Var otroligt mörkrädd när jag var liten, och extra rädd för vampyrer och varulvar efter att jag sett det på tv :-)

Lördagen avslutade vi på ungefär samma sätt - med streetfood. Fast då var pappa J med och inte L, för hon var med kompisar på annat håll i stan. Så härligt att bara kunna strosa ut och ta något att käka på stan utan att det blir ett projekt! Även om vi bodde "i stan" innan också, bara inte så centralt.

Dock kom L hem och mådde lite dåligt så det blev en trist kväll för henne. Det har suttit i hela dagen för hon har somnat stup i kvarten. Hoppas hon sover bort det inatt för nu är det ju snart midsommar och annat skoj på agendan.

Det händer så otroligt mycket i stan just nu. Det är en stadsmässa med temat innovation för en smartare och mer hållbar stad. Det är utställningar, shower, konferenser, föreläsningar, konserter & annan underhållning, familjeaktiviteter och visningar av nya bostäder mm. En lägenhet i ett område är helt inredd som om det vore 1972 och vårt nya hus ligger i ett av områdena där man satsat mycket på innovation och resan mot en smartare och mer hållbar stad.

Vissa saker har byggts upp eller skapats temporärt för mässan, annat byggs för framtiden. Tex har det skapats en "paviljong" av läskbackar. Backarna har staplats i en cirkel med en öppning så att man kan gå in i själva "tornet". Där inne kan man skriva ett litet budskap och lägga i en flaska, som flaskpost. Vissa av budskapen blästras in i stenar som sedan kommer att utgöra marken på ett nytt promenadstråk i området. Kul idé och många härliga budskap!

Nu är J i Tyskland på mässa, barnen har sommarlov och jag ska jobba ett par dagar innan vi drar till Solsidan och förbereder midsommar. "Meningen med livet är ju ändå att man ska vara lycklig" eller hur?!

Likes