Midsommar 2022 ❁

Så var midsommarhelgen över för i år! Det blev en f a n t a s t i s k helg - stålande sol hela helgen och medelhavsvärme! Det var nästan aningen för varmt när vi var på det traditionella firandet på Tjärö, men det var ju samma för alla.

Kastade kläderna
När vännerna börjad ramla in vid lunch började vi med korv med bröd och lite dricka. De flesta kidsen hann inte ens förevigas innan midsommarkläderna kastades av och de hoppade i plurret :-)

Den där tårtan...
Sedan tog vi båten till Tjärö där det restes midsommarstång och spelades traditionell midsommarmusik och dansades. Och så åts det jordgubbstårta. Det har nästan blivit en prestigetävling om vem som gör den där tårtan. Det är dock aldrig jag (eller vi som värdpar). Lite kul är det iaf och det är alltid gott!

Olyckan var framme
Där någonstans när vi lämnade Tjärö slutade jag typ att fotografera :-D Visst blev det någon bild på midsommarmaten och på solande grabbar, men inte mycket mer än så.

Trots att det inte är förevigat hade vi en fantastisk helg. Förutom för vännen som trampade på en skruv som rest sig ur trädäcket och fick ett stort sår i foten. Eller för J som lyckades skära upp två fingrar rejält när grabbarna på midsommardagen skulle ut och cykla och det skulle pumpas däck. För honom blev det ett besök till akuten...Förra året var det sonen till han med foten som fick åka och bli tejpad på midsommarafton... Alltid är det något och nu ska första hjälpen-lådan fyllas på rejält!

Firade jubileum
Eftersom det faktiskt var den tionde gången vi firade midsommarafton på Solsidan hade min vän Cool fixat en Jubileumsdrink. Passande nog eftersom hon är upphovskvinna till den berömda Solsidandrickan också! Undrar hur många år till vi får ihop? Och undrar hur många år till kidsen vill hänga på?

En kärlekens kväll
Så, sammanfattningsvis var det en grym helg på alla sätt! Tårta, drinkar, sol & bad, grillmiddagar och till och med ett frieri!!! På midsommaraftons kväll såg vi plötsligt de två yngsta vuxna ute på bryggan.. Det konstaterades snabbt att det såg ut som om han friade men vi vågade så klart inte ropa förrän vi visste säkert. Men jo då, så då var det bara för den blivande brudens far att korka upp champagne :-) Det var något oväntat som ingen väntat skulle hända! Heja kärleken!

Frågan är nu om vi blir bjudna på bröllopet? Vem som gör jordgubbstårtan nästa år? Och om vi kommer ihåg receptet till Jubileumsdrinken?!

Gillar