Bussar, Alcudia & gelato

Nu börjar mitt & barnens charteräventyr lida mot sitt slut. Vi längtar hem till J & den fyrbenta fluffiga. Det är ändå bäst när familjen är komplett. Men det har varit bra, förvånansvärt bra ändå :-) Trots att jag gått upp 7 varje morgon för att få solsängar där vi vill ha dem, haha! Och trots att det varit ganska stökigt i den stora bufférestaurangen. Men vi har lyckats äta där och jag har definitivt gått upp några semesterkilon den här veckan.

Molnig prognos
Igår skulle det vara molnigt hela dagen, dock varmt ändå, och vi bestämde oss för att ta bussen in till Alcudia och gå på marknaden. Kollade med hotellet hur vi skulle ta oss dit med buss, vilken avgick i närheten av hotellet. När vi kom till busshållplatsen kom jag på att jag glömt munskydden på hotellet. Skyndade tillbaka, hämtade munskydd, skyndade tillbaka till busshållplatsen igen. Var rätt varm vid det laget, för trots att det var molnigt var det ändå 30 grader.

Buss-strul
Väntade på bussen, som inte kom enligt tidtabellen, men tänkte att allt är ju lite mañana
så vi stod kvar. Plötsligt körde bussen bara förbi och en annan som stod och väntade berättade att de två tidigare också bara kört förbi för de var redan fulla. Då bestämde vi oss för att gå tillbaka till hotellet och sola & bada (eftersom det inte alls var molnigt trots allt) och åka in till Alcudia på kvällen istället. Vilket vi gjorde, men vi verkade inte riktigt ha det där med bussåkandet på vår sida....

Mot Port d'Alcudia
På bussen blev det lite stökigt med betalning för tre personer, för då skulle man blippa kortet/telefonen tre gånger och det tog sin lilla stund för telefonen att känna igen mitt face med munskydd osv.. När vi sedan stod längre bak i bussen och försökte hålla utkik efter vår hållplats så insåg jag att det verkade som om man skulle blippa kortet igen när man skulle av. Snacka om stress igen då och jag hade noll koll på om mina tre blippningar gick igenom eller ej.

Insåg att det var mycket svenskar i Port d'Alcudia, något vi inte var vana vid från vårt hotell där varit sällsynt. Många restauranger hade också menyer på svenska sånt tycker jag alltid är lite trist faktiskt. Det känns inte speciellt genuint.

Bussen hemåt
Efter mat, lite strosande & gelato var det dags att ta sig tillbaka till hotellet. Vi hade fått tydliga instruktioner om en viss buss, den vi åkte
till hamnen med. Och vi såg den flera gånger på motsatt sida hållplatsen, men den kom aldrig till vår sida. Vi väntade och väntade och väntade... Till slut fick jag syn på ett namn på en buss som jag visste även "vår" buss skulle stanna på. Frågade chauffören om bussen skulle stanna dit vi skulle, och jovisst skulle den det! Vi hade alltså kunnat ta flera andra bussar, men iom att hotellet inte sagt något om det så vågade vi inte chansa. Logiskt...

Väl tillbaka på hotellet sjöng L & jag karaoke innan vi kröp ner mellan lakanen. Det går ju inte att vara uppe allt för länge, måste ju upp och ta solsängar strax efter 7!!!

Gillar