Systrar & mördare

Igår läste jag ut den sista boken om De sju systrarna av Lucinda Riley - Den saknade systern. Jag kom först inte in i den boken lika lätt som i de tidigare 6 böckerna, vet inte varför. Jag tyckte att språket var annorlunda. Jag lät den ligga ett tag och började om när vi var på Mallis. Det är lite fler storys att hålla reda på i denna boken och till slut fångade den mig lite mer, dock blev jag lite besviken på upplösningen... Och så tror jag att jag kanske hade lite svårt för den historiska delen denna gången. Det var nog den av de sex böckerna som jag gillade minst. Men spoiler alert: det var visst inte den sista boken...

Samtidigt har jag lyssnat på "Till minne av en mördare" av Pascal Engman & Johannes Selåker. Jag föredrar att läsa och lyssna på två olika typer av böcker samtidigt. Vill alltså inte att det ska vara två feelgood eller två deckare. Helst en av varje :-) Jag har lyssnat på alla Pascal Engmans tidigare böcker och de är riktigt bra, otäcka men bra. Denna boken utspelar sig på 1994, året innan jag tog studenten och året då både Sverige tog VM-brons i fotboll, Mattias Flink utförde en massaker i Falun och Estonia sjönk bla. Det är kul att lyssna/läsa en bok som utspelar sig en tid tillbaka som jag har bra koll på, men ändå känns det som urminnes tider :-) Vi pratar telefonkiosker och faxmaskiner. Vi pratar cigaretter överallt & sola med kokosolja, haha.

Jag gillade boken, den var bra, även om den var allt annat än feelgood... Hade liiite svårt för Jonas Malmsjö som uppläsare, nog mest för att jag mest sett honom i roller som inte varit allt för positiva. Som exmannen till Nora i Morden i Sandhamn.

Nu är det dags för mig att stätta tänderna i något nytt. I öronen blir det nog Caroline Säfstrands "Sanningen om ostrondykerskan". Det är lite kul att läsa/lyssna på böcker av Caroline eftersom hon, precis som jag, bor i Helsingborg & många av hennes berättelser utspelar sig i närområdet och det är extra roligt att se ställen framför sig när man läser om dem. Tycker jag :-)

I händerna kommer jag att hålla antingen Kristina Ohlssons "Stormvakt", eller "Kult" av Läckberg & Fexeus. Troligtvis börjar jag med Stormvakt då jag har den i pocket och det är lättare att ligga i solstolen och läsa den :-)

Vad läser du just nu? Eller lyssnar på? Gör du som jag och har flera parallellt?

Gillar