Burrata, tåg & lamm

Tisdag och nu har barnen gått två dagar i skolan. Jag har fått ner alla högar på jobbet och känner mig väldigt bra i fas, vilket så klart är skönt. Efter skola & jobb var grabbarna ute på äventyr och de käkade mat från Donken. Den stora loppan var snäll och följde med mig till IKEA för att köpa en hylla och då passade vi på att äta på Väla köpcenter innan. Härligt med lite tid med ett barn i taget ibland.

För en vecka sedan, förra tisdagen, var vi bjudna till vänner för första gången. Det är alltid lite spännande när man inte har en aning om vad man ska bli bjuden på. Hos oss är det ingen som blir förvånad när det bjuds på grillat :-)

Vi höll dock knappt på att komma dit i tid, eftersom vi skulle åka tåg och det var halvstökigt med vilket tåg det var på perrongen. Det hade tydligen befunnit sig människor på spåret tidigare och tåget var försenat. Jag trodde att det var rätt tåg, men det gjorde inte J. Tack och lov hittade vi någon att fråga och det visade sig att jag hade rätt :-)

Kvällen inleddes med en smarrig drink gjord på thaibasilika och kokosskum. Riktigt god! Sedan flyttade vi ut i deras fina inredda växthus där vi bjöds på en burrata med smörstekta kantareller. Alltså, mums! Lite roligt att när vårt värdpar varit i affären för att handla hade de frågat efter burrata men killen i affären hade trott att de frågade om burrito :-D Lite skillnad, ha ha!

Kvällen fortsatte med grillade lammracks som vi själva grillade på en bordgrill tillsammans med olika grönsaker. Det bjöds också på couscous med massa gott i och en tsatsiki. Perfekt, jag skulle till en helt ny tandläkare på onsdagsmorgonen... Jag brukar vara lite rädd för att äta lamm, men så länge det inte smakar så mycket lamm så är det väldigt gott :-)

Med efterrätt i magarna och så mycket prat att tiden bara försvann var det nästan så att vi missade tåget hem igen.. Men det hade det nästan varit värt :-) trots att jag skulle upp tidigt till tandläkaren...

Nu hade vi ju fortfarande semester förra veckan men det kändes ändå lite extra härligt att vara bortbjuden en tisdag. Jag har bestämt mig för att försöka ta till vara på kvällarna nu när det fortfarande är sommar och varmt, även om vi jobbar. Visst är det lite svårare att carpa när man ska ta hänsyn till fotbollsträningar och annat, men det gäller att se möjligheterna och inte svårigheterna.

Hade jag bara vetat vart jag skulle leta hade jag gått ut och plockat kantareller och bjudit hem någon på burrata! (Får kanske leta på ICA...) :-)

Gillar