Kräftor, svanar & fredagar

Vaknade upp till regn och höstkänsla idag. Kändes sådär eftersom vi skulle äta kräftor med mina föräldrar och hade hoppats på att sitta på takterrassen. Men någonstans under dagen ordnade det upp sig. Så efter en arbetsdag som också inneburit att försöka få ut två svanungar från vår inhägnade tomt (puh, inte helt lätt!) så sken solen.

Dukade upp de röda godsakerna och lite annat som västerbottenpaj, kex & ostar samt en smördegspizza med päron & chevré. Sedan satt vi där uppe och njöt till klockan halv tio. Kändes helt underbart att få en sådan kväll den 9:e september!

Som jag har längtat efter kräftor! Röda, salta och dillsmakande små rackare! Det satt som en smäck! Fast nu börjar jag bli törstig efter allt det salta.. haha, så det blir nog att klunka ett rejält glas vatten innan sänggång.

Och jo, efter mycket om och men fick vi ut svanungarna från vår företagstomt :-) De hade förirrat sig in och hittade nog inte tillbaka ut. Och de verkade trivas ganska bra på gräsmattan. Gissar bara att svanungar inte kan flyga, och med tanke på att vi har el i staketet när vi larmar på så kändes det rejält olustigt att veta att de inte kommit ut på rätt sida staketet. Först lyckades vi inte, men när mamma och pappa svan kom på utsidan av staketet och liksom vallade ungarna mot öppningen så gick det bättre när vi gick bakom ungarna och liksom föste ut dem. På avstånd. Svanar kan ju vara ganska aggressiva..

Älskar att göra saker på fredagar, men det går inte att undkomma att jag också är ganska trött på fredagar... Så nu ska det bli ganska skönt att dricka det där glaset vatten och sedan krypa ner under täcket :-)

Gillar