Avundsjuk, förberedande & asshole

Ikväll var vi på föräldramöte på dotterns nya gymnasieskola. Det är en estetisk utbildning med musikinriktning. Det första som hände var att stora delar av lärarstyrkan intog scenen och drog av en riktig popdänga som satte stämningen direkt. Där och då blev jag avundsjuk på min dotter. Och tyckte lite synd om min mamma, innan jag insåg att jag kunde tycka lite synd om mig själv också, som gått på många andra föräldramöten som inte alls inleddes med pop :-)

Alltså, jag vill också ha gått på en sådan skola! Det är en mindre skola med ca 150 elever där man jobbar mycket med inkluderande och givetvis är musik en röd tråd genom i princip alla ämnen såsom svenska och idrott mm. De jobbar så mycket mer med förberedande för framtiden än vad man gjorde på den tiden då jag gick på gymnasiet. Grymt bra tycker jag, det är inte helt lätt att gå på högskola/universitet där det läggs mycket mer ansvar på eleven än det gjort i grundskolan.

Första veckan hade man fokus "don´t be an asshole" och andra veckan "be kind". Fokus som alla alltid skulle ha, tycker jag! Ser fram emot fler föräldramöten på den skolan :-D

Gillar