En helg på Österlen

Plötsligt fredag igen och redan en vecka sedan jag åkte till min vän Cool och hennes stuga på Österlen. Vi hade en fantastiskt skön helg med långa promenader på stranden med hundarna. Vi hade verkligen tur med vädret och kunde till och med sitta ute och äta frukost båda dagarna. Ljuvligt i slutet av september!

Jag älskar verkligen den där strandmiljön med havet och långa sandstränder. Det finns alltid något att plocka med sig hem också :-) Stenar, snäckor eller andra strandfynd, hade fickorna fulla av stenar efter våra promenader, hehe!

I lördags käkade vi lunch på Jord&Bord - en vegetarisk restaurang som ligger typ mitt ute på en åker :-) Vi promenerade dit med hundarna som också var välkomna in
(Vi hade ringt innan och kollat att man fick ha med sig hundar så klart.) och låg superduktigt under våra stolar medan vi åt. Så skönt det när det bara funkar utan stök liksom! Vår lilla fluff brukar vara ganska nyfiken annars, men antar att all strandluft gjorde henne också lite trött.

När vi promenerade tillbaka "hem" igen längs stranden så var det så fint väder att vi bara gick inom stugan och hämtade ett par brassestolar och lite bubbel för att fortsätta hänga nere vid vattnet. Livskvalitet!
Sedan bjöd min fina vän mig på höstgryta medan jag spelade 90-talshits och vi brainstormade om än det ena än det andra. Så lyxigt att vara iväg en helg och inte behöva fundera på vad man ska äta någon gång, utan att någon annan planerat menyn.

Det är verkligen fint på Österlen och det fanns så mycket att fotografera. Titta tex på skylten som någon gjort för att visa att det är en cykelväg - hur fin är inte den?!

Som sagt, det var en riktigt skön helg och jag kom hem till familjen med laddade batterier. Det behövdes verkligen, för den här veckan har susat på riktigt fort! Längtar tills alla visningar av huset är över så att jag kan släppa ner axlarna från öronen igen...

Gillar

Kommentarer