En helikopter i pyjamas

Det finns definitivt värre saker, och det här med utebliven sömn är ett ganska uttjatat ämne. Meen, det är inte kul att inte få sova. Och jag förstår inte hur en treåring orkar att sova så lite?!?

R sover i princip aldrig middag hemma längre. Ändå orkar han vara uppe längre på helgen. Igår fick jag tvinga honom att somna i soffan - eftersom jag var för bekväm för att gå och natta honom - vilket skulle betyda att jag lika gärna kunde tvinga L i säng också och lägga mig själv samtidigt. Han sov bra även när jag flyttade över honom till sängen. Men sedan vaknade han strax innan ett och var gnällig och sparkade runt. Han hade ont i magen och jag fick lite panikkänsla över att det kanske skulle komma en kräk i sängen - min säng. I nästan tre timmar höll han på och snurra runt och gnälla och hosta. Vid varje host vad jag beredd att få en kräk i ansiktet...
 Strax efter sju slog han sedan upp ögonen, tittade på mig och sa: "Mamma, vad vill du göra nu?"
Gissa om mitt svar blev: "Sova!"?...

Gillar

Kommentarer

Puk / Babydjungeln,
Av och till är Frej precis likadan. Senaste tiden har det nog varit en del växtvärk som gör att det kryper i kroppen på honom - då blir det mycket helikopter!
Ibland funkar det att lägga tillbaka honom i hans egen säng (snacka om att jag blev förvånad över att det funkade!!!) när han inte kommer till ro i vår säng.

Frej har också slutat sova middag (2,5 år...) både hemma och på förskolan. Så om han inte får sova ut på helgen blir han inte kul... Vi jobbar hårt på att få Vilgot att vara tyst på morgonen - eftersom han INTE sover länge, han vaknar gärna kl 6...

Man ÄR ett vrak när man inte får sova. Hoppas det blir bättre snart!

Kram!
www.babydjungeln.se
Tina,
Jag förstår dig vännen! Att inte få sova tar verkligen på krafterna! Jag hoppas att det blir bättre snart! Många kramar!
www.blogger.com/profile/064520350022772886