En helt vanlig kväll

En del kan jag iaf bocka av från min lista idag. Det som kvarstår blir fotona, men det hoppas jag få till under morgondagen.

R har inte riktigt varit på humör idag och (det är ett himla tjat om tänderna) men det är kanske tänderna som är på g. Han har inte heller velat äta så mycket utan det har blivit välling några gånger istället och som komplement.

Vi har haft en riktigt soft söndag. Vi avslutade kvällen med en fruktsallad och L höll på att tjata ihjäl mig om hur mycket hon älskade ananas (konserverad). Nu har hela ligan krupit ner i sängen, även jag. För jag tycker liksom inte att det är någon idé att göra så mycket annat eftersom det tar ett bra tag innan L somnar och säkert ännu längre innan hennes lillebror knoppar in. Just nu håller han på och kämpar i sin säng och trycker huvudet mot spjälorna så att det ser ut som om han sitter i finkan ;-) Och L skrattar högt, vilket leder till stt även han gör det.

Den här mamman blir mest bara irriterad på utebliven egentid. Det är nog det tuffaste när man är ensam, att inte ha några stunder alls för sig själv då man kan göra saker i lugn och ro. Idag satt jag med R i famnen och försökte få honom att inte röra något medan jag räknade dagar och fyllde i en ansökan på försäkringskassan. Inte helt lätt. Och när L samtidigt behövde hjälp med något spel på iPaden så var jag inte världens bästa mamma kan jag säga... Jag hade verkligen behövt en liiiten tv-stund för mig själv. Men eftersom barnen somnar så sent så kan jag inte starta tv:n förrän klockan egentligen är för mycket och så blir det för sent för mig också och den onda cirkeln är igång när R sedan vaknar till om några timmar och jag är alldeles för trött.

Jag borde kanske helt enkelt göra som jag säger till L. Bara lägga mig ner och blunda och försöka slappna av, känna hur kroppen blir tung. Kanske vore värt ett försök?

Gillar

Kommentarer