En kväll med kollegorna

I lördags var J & jag på en supertrevlig kväll med våra kollegor och deras respektive. Vi spelar på Lotto ihop och efter att ha vunnit 22:- och 56:- så vann vi plötsligt ett gäng tusenlappar som vi ville göra något kul ihop för.

Vi bokade in oss på en cooking class hos Lagmark och hade en fantastiskt trevlig kväll ihop!


Välkomstskål med Torbjörn Lagmark, som var med oss hela kvällen. Deltog vid middagen, visade oss hur vi skulle göra i köket, delade med sig av roliga historier och erfarenheter och stod ut med vissa dryga kommentarer :-)


All mat var helt fantastisk! Och den här förrätten skulle jag kunna äta som huvudrätt - mums! Rökt fisk med färska räkor, dillmajonäs, sparris & pocherade vaktelägg.


Rätt nr 2 var jag med och lagade. Såsen skulle jag kunna äta som soppa! En bakelse av squash, lök, tomat & musslor med hummer. Enkelt och gott!


Det blir många positiva ord här, men oxfilén... WOW alltså! Oxfilé med pepparsås,baconstekt spetskål & falska champinjoner. Köttet smälte i munnen och spetskålsfräset var toppengott. Det hade inte alls behövts några potatisar till.


När det var dags för efterrätt var alla proppmätta. Och något runda under fotsulorna kanske, med tanke på att det efter välkomstskålen i rosébubbel var rött alternativt vitt vin under matlagningen och sedan 2 sorters vitt till förrätterna och 3 sorters rött till huvudrätten!! Sedan blev det punchparfait med chokladdoppade bär och dessertvin. Yummie in my tummie!

Jag kommer definitivt att laga maten igen och jag rekommenderar varmt att gå på en matlagningskväll ihop med vänner eller kollegor. Grymt kul! Att vi är ett gäng kollegor (och deras fruar/sambos) med härlig (dålig!!) humor, högt (eller lågt beroende på hur man ser det!) i tak och tuff jargong underlättade så klart!

Trots att jag var monstermätt när vi lämnade Lagmarks på natten kunde jag ändå inte låta bli att sukta lite efter den skånska äggakakan som finns på menyn... Men om jag inte får möjlighet att testa den där inom kort så kan jag laga den själv, för jag fick med mig en kokbok hem :-)

Gillar

Kommentarer

Livet på Citronodlingen,
Låter verkligen jättetrevligt! 😊
www.blogger.com/profile/111605893110558312