En kväll på bio

Idag hade L studiedag och jag passade på att hämta R tidigt så att vi kunde få en mysig eftermiddag tillsammans. Vi började med lite extra lyxig mellis innehållande både hallon, blåbär, jordgubbar och glass. Sedan bestämde vi oss spontant för att gå på bio - och fick med pappa J på planen.

Bild lånad från MovieZine
Det blev Disneys film Vaiana som handlar om en hövdningdotter i det forntida Oceanien som ger sig ut för att "rädda världen". Med sig på resan får hon med sig halvguden Maui. 
Det här med Vaiana, eller Moana som filmen heter på engelska, är lite förvirrande. Det var mycket promotion för filmen Moana när vi var på Hawaii i början av året, och det blev mycket konstigt när vi kom hem till Sverige igen och såg att filmen hette Vaiana här. Jag läste att det är en rättighetsfråga. Att det finns en parfymtillverkare som har ett registrerat varumärke innehållande namnet Moana i Europa - och därav har stora delar av Europa fått namnet Vaiana. 
Oavsett så var det en mysig stund med familjen. Barnen gillade filmen och det var helt ok tycker jag. Lite rolig emellanåt. Jag gillar att gå på bio med barnen och passar på så länge jag kan, innan de tycker att det är pinsamt att ha mamma med :-)

Gillar

Kommentarer