En stund på stranden


Idag har L och jag haft en mysdag. Vi tog en semesterdag bara så där innan den riktigta semestern börjar på måndag. En del hemmasoftande har det blivit, samt ett strandbesök. Jag är egentligen en riktig badkruka men idag var det riktigt varmt i vattnet!! Och så har vi unnat oss hämtmat och jordgubbar och hallon, mums! Härligt att L så gärna frossar i sådana nyttigheter :-) Ja, inte hämtmaten då... ;-)
När det är så här varmt ute så hoppas jag att alla hundägare tänker lite extra på sina fyrbenta små vänner. När vi var i Gilleleje i helgen så utspelade sig ett drama utanför en restaurang, då en familj hade lämnat sin golden i bilen och endast rullat ner en ruta lite, litegrann. Att bilen stod i solen och hunden satt och flåsade i bagaget oroade ganska många matgäster och en kvinna ringde till slut polisen. Hunden satt i den där bilen när vi kom och det tog över en timme innan det kom någon ägare till bilen/hunden. Jag satt nästan och önskade att det skulle vara en lustig hillbilliefamilj som kom, men det var en helt vanlig familj som kom strosande och slickandes på vars en glass. De kände sig förmodligen otroligt påhoppade och fattade inte alls varför flera personer gick fram och pratade med dem. "Nu må du hålla opp!" hörde jag kvinnan säga innan hon gick iväg och rastade hunden. Precis när de var på väg att backa ut så kom polisen och jag skulle gärna velat höra det samtalet som utspelade sig... Som sagt, de kände sig förmodligen väldigt orättvist behandlade, men det blir ju såå oerhört varmt i en bil och i förra veckan var det en hund här i Sverige som dog i en het bil. Själv tycker jag att det är jobbigt att springa in i jourbutiken och lämna D i bilen, med nerrullade rutor.

Gillar

Kommentarer

Therese,
Blir nog bad i sjön vid vår stuga i morgon både för två å fyrbenta familjemedlemmar 😊 Vår bus gillar inte värmen så kanske går han lura i plurret *ler* Kram kram <3
www.blogger.com/profile/107096415516469723
Wilda Stenlyckan,
Tack så mycket!! 😊 Det är underbart att vara mamma!

Hihi.. har man klarat sig undan sallad på 4 år då har man gjort det riktigt bra! 😉

Men nog är det väl ändå sjukt att folk inte fattar bättre! Det blir ju kokhett i bilen på bara en liten stund! Jag tycker man ofta ser hundar i bilar i SOLEN och med en ruta lite nervevad. Måste vi lämna vår hund i bilen ställer vi den i skuggan med skuffen och alla fönster öppna. Sen måste man ju tänka på att solen flyttar på sig så skuggan kan försvinna.

Mysigt med hämtmat och jordgubbar!
Ha en fin kväll!
Kram Sara
www.blogger.com/profile/059902543332601572
Potatishäxan,
Vissa borde verkligen inte ha hund....
www.blogger.com/profile/018631233984026212
Frida-FantastiskaMamman,
Vad härligt att få en försmak av semestern innan den börjar....vi frossar i all frukt, mina barn älskar melon, jordbubbar & hallon...perfekt strandmat..
Hoppas att du får en jättefin helg & början av semestern..
Kramar<3
fantastiskamamman.blogg.se
Linda,
Härligt med en spontan semesterdag att tillbringa på stranden.
Stackars stackars hundar, många förstår nog inte hur fort det blir stekande hett i en bil, samtidigt som man tycker dom borde lärt sig det efter att olyckor där barn varit inblandade.
Ha det gott, Kram
www.uppochnervandahuset.se