En utmanande dag!

Idag var det dags för ett litet äventyr för hela lilla familjen. Redan förra sommaren pratade vi om att åka till Kungsbygget - en äventyrspark på Hallandsåsen. Den gången var det dåligt väder så i struntade i det, men i år hade vi köpt biljetter då det var besöksbegränsningar pga Covid-19 och bara ett visst antal besökare åt gången.

Det känns som om vi hade valt en riktigt bra dag för besöket, och bra tider för både sommarrodel och zipline. Lagom varmt och lagom mycket folk. Vi hade köpt ett pass så att vi åkte rodel under en timme. Man dras upp i rodeln mha en liftpinne, som en knapplift som fästs i rodeln. Uppe på höjden släpps liften och rodeln åker vidare och sedan styr man farten genom att gasa eller bromsa.

Familjen tyckte att det var kul, och jag tyckte att det var ok, men inget jag har behov av att göra fler gånger. jag kanske inte vågade åka tillräckligt fort, men det pirrade liksom inte i magen för mig. Under timmen hann vi med 6-8 åk, vi behövde aldrig stå i någon kö utan det flöt smidigt på.

Efter en kort paus åkte vi med en terrängbil upp för Hallandsåsen för att åka zipline. Där klättrade vi upp på plattformar i trä, 13 & 14 m höga. Grabbarna tog den ena och tjejerna den andra. Grabbarna valde den zipline som var 670m och var lite brantare med en fallhöjd på 73m medan vi tjejer tog den längre på 740 m, men som var något mindre brant med en fallhöjd på 72m.

Det var lite läskigt att släppa fotfästet och bara ge sig ut över kanten från den där träplattformen. Men sedan var det bara roligt! Och det gick undan med en jäkla fart!

Så idag utmanade jag mig ordentligt! jag är faktiskt lite stolt över mig själv :-) Och det var riktigt kul att vi gjorde det här tillsammans i familjen!

Gillar

Kommentarer

Amanda (Swedish Passport),
Heja dig som utmanade dig själv, och verkligen en så kul aktivitet att göra med familjen! Men hur du inte kunde älska rodel förstår jag inte, det är ju hur kul som helst 😉
swedishpassport.com
misslindhe
misslindhe,
Där är så roligt att vara, jag var där för något år sen men då åkte jag bara rodel... Är lite skeptisk för höjder faktiskt ^^ haha
nouw.com/misslindhe
Sandra Jönsson,
Tusen tack för tipset! Kungsbygget är en helt ny plats för mig, men ligger inte långt från där jag bor. Ska också boka ett rodelpass. 😃
sandrajonsson.se/
Yasminegill
Yasminegill,
åh så kul, mina ungar hade älskat det där, ser galet kul ut. vi måste nog åka till vår äventyrspark här där vi bor. jag är lite höjdrädd dock. hehe
nouw.com/yasminegill
Sannaevelyne
Sannaevelyne,
Vilken spännande dag! Härligt med aktiviteter som både utmanar och är lite spännande & läskiga på en gång 😊
nouw.com/sannaevelyne
Jenny,
Åh va roligt, en sån rodelbana här på ett ställe som heter Parkfuntastic. Verkar vara ungefär som där ni var med olika äventyrs "grenar".
Låter som ni hade en. toppen dag!!!
jenzel.se
Michelle ,
Va härligt att åka dit trots omständigheterna kul att ni hade det bra 😊
michellefrandell.blogg.se
Kamilla,
Fasiken vad kul att prova på rodel. Det ser både livsfarligt ut och helt crazy. Ha det gott
kamillaskamera.com/
Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Heja, heja! Så grymt med en utmaning och jisses vad roligt ju :> <3
nouw.com/emmaengstrom
Enna ,
Sååå kul! Jag var där med mina kusiner för några år sedan och vi hade sååå kul 😊
sayyeastofashion.blogg.se