Familjedag, gokart & teppanyaki

Igår hade vi bestämt oss för att ha en familjedag. När R tränat fotboll käkade vi lunch på hemmaplan innan vi drog iväg ner på stan. Tyvärr hade förmiddagens sol gått i moln lite grann, men det var ändå mysigt att hänga utomhus tillsammans.

Vi shoppade med oss lite fika och åkte ner i området där vårt nya hus håller på att byggas. Vi satte oss på en mur, med utsikt över Danmark. Alltså, jag tycker att det är häftigt att vi bor så, att vi kan se över ett hav till ett annat land!

Det är precis vid industrihamnen som ett nytt område håller på att växa fram. På piren där vi satt finns det just nu stora tomma ytor men också några skateramper och en hel del "skateare" i lite äldre åldrar hänger där.

Jag har alltid fascinerats av graffiti och kan tycka att det är riktig snyggt. Tyvärr är det ju oftast någon annan som kladdat på välgjord graffiti, men jag antar att det är väl så det är med den typen av "konst". Oavsett är jag inponerad över hur man kan rita sådana detaljer med en sprayburk. Den erfarenhet jag har av sprayburkar är att det sprutar ganska vitt omkring, men man har kanske speciella redskap till graffiti.

Med energin påfylld i form av fika, var det dags för familjefejd i gokart. R var ganska tuff och snackade om att han och pappa J skulle stå på prispallen. Han har visst lite kaxig efter att ha kört om mig när vi körde fyrhjuling i Spanien för ett par år sedan :-) Men det hade han inte mycket för! Dock växte hornen ut på pappan i familjen och han körde som en biltjuv. De andra stackarna på banan hade inte en chans!

Hemma igen blev det dusch (och bastu för vinnaren) innan vi förberedde kvällens middag. Teppanyakihällen hämtades in från förrådet och det skars upp både grönsaker och kött. Matoset spred sig i huset medan vi stoppade i oss både scampis, kött och halloumi med diverse grönsaker och sötpotatis.

Hela familjen gillar det och det är en trevlig grej som får hela familjen engagerad. Det är gott, man väljer det man är sugen på och det tar en stund men det hinner inte bli någon direkt väntetid ändå. Nackdelen är att det blir ganska osgit även om man har fläkten på.

Familjedagen avslutades i soffan framför filmen "Förfärliga snömannen" som var precis en passande film för den här familjen just den kvällen. Sammanfattningsvis en bra familjedag med diverse aktiviteter. Fika, gokart, teppanyaki & film funkade för alla.

Gillar

Kommentarer

Sannaevelyne
Sannaevelyne,

Men vilken mysig dag ni verkar ha haft 😍 och vad häftig som du säger; att kunna se över till ett helt annat land! Såg gott ut att bara sitta och plocka precis det man vill ha 😊

nouw.com/sannaevelyne
Diana Saelöen,

Vilken härlig familjedag ni haft... vilken gokartbana besökte ni?

Den där kvällsmaten ni åt verkar vara himmelskt god och så perfekt att alla kan få vad de tycker om.

nouw.com/fibrolivet
sofiefriden
sofiefriden,

Riktigt fin bild, mysigt att ta en fika så. Lyx när ni sen kommer bo där 😁 åh vad längesen man använde sig utav en raqlette. 😋

nouw.com/sofiefriden
Marie - Sweetwords,

Oh vilken härlig dag ni haft och ohh vad roligt med gocart =D, det var länge sedan

sweetwordsbymirre.com
Madde,

Ser ut som ni har haft en underbar dag 😊 Graffiti är fint om det är rent och inte har en massa ganster saker i sig

motherandwife.se/
Kamilla,

Jag gillar också graffiti. Sedan finns det såklart mindre bra som bara ser kladd ut men din du visar var kanonfin. Det måste verkligen vara härligt att kunna sitta och bara se över till Danmark. Den är jag så avis på.

kamillaskamera.com/
Madelena
Madelena,

Vilken mysig dag ni hade., Bästa fikan är alltid utomhus. Allt smakar så bra,

nouw.com/madelena
Elina,

Men så mysigt ni hade det 😊trevligt att sitta med utsikt över Danmark

detkaosvikallarvardag.com
Michelle ,

Men åh vilka fina bilder och så kul med gokart ju 😊 låter som eran dag varit toppen 😊

michellefrandell.blogg.se
Paulina
,

Vad mysigt att ni har umgåtts tillsammans. Tycker också det är häftigt att det går att se till Danmark så 😊