Familjen Kaos försöker fånga dagen...

Shit, vi är verkligen familjen Knas! Eller familjen Kaos!
Planen var att åka hem idag. Barnen och jag skulle köra bilen och J skulle köra hem båten, sjöledes alltså. Vid fint väder skulle det ta ca 4 timmar. Det tog 7 för honom att köra den TILL Solsidan..

Vi tog det lite lugnt för att avvakta vädret, som blev sämre och sämre. Vid lunch bestämde vi oss för att strunta i att åka hem. Att ta en riktigt mysdag och bara sitta inne, titta ut på regnet och blåsten utanför och känna värmen från elden i öppna spisen. Vi skulle istället åka hem übertidigt imorgon för att hinna till skola/jobb/dagis. Lite Carpe Diem liksom.

Vi softade i soffan framför en film och helt plötsligt tryckte sig solens strålar igenom regnmolnen och det klarnade upp. Vi började prata om att faktiskt packa ihop och åka hem iaf... För vi behövde få hem båten och nu var det ju fint väder.


J kastade sig i väg för att hinna till Falsterbo innan man stänger kanalen där för natten och jag packade ihop alla kläder och mat och allt som skulle med hem. Fullastad med släp var jag redo att sätta mig bakom ratten när jag fick veta att det var skitväder för J, som då kommit en bit på vägen. Men han valde ändå att köra vidare och vi övriga i familjen Kaos styrde hemåt.

Nu har jag ingen jätteerfarenhet av att köra med släp, eller iaf inte backa med släp, så hjärnan gick på högvarv så att jag inte försatte mig i någon knepig situation som jag inte skulle kunna ta mig ur. Tankar på vad som skulle hända om jag svängde in på vår gata i stan och det stod fullt med bilar längs vägen hade jag ingen bra lösning på.. Och herregud, här kastade vi oss iväg utan att ha tänkt på middag!! Var skulle jag kunna stanna längs vägen med släp??


När jag närmade mig hemma så pratade jag med J, som bestämt sig för att lägga till i Ystad, för vädret var alldeles för tufft för att köra i helt ensam i mörkret. Han berättade att kollegorna förmodligen skulle vara vid jobbet ungefär samtidigt som vi kom hem så de kunde säkert hjälpa mig om jag ville ställa av släpet på jobbet. Ok, perfekt, det skulle lösa eventuella-bilar-på-gatan-problematiken.

Bränslemätaren på bilen var mig inte riktigt till lags och det sjönk tydligen i den där tanken. Jag ville definitivt inte riskera att bli sittandes vid vägkanten med två barn, en hund, en fullastad bil och ett släp, så när det visade sig att kollegorna skulle komma ca en halvtimme efter mig bestämde jag mig för att åka till en närliggande mack där det också finns en pizzeria. Lite diesel i tanken och kebab i en påse senare kom kollegorna och jag kunde få in släpet på jobbet och köra vidare hemåt. Klockan var galet mycket för mycket men barnen var vid gott mod.

Såå, klockan tio var båda barnen mätta, nyduschade och nattade med saga. Istället för att "fånga den där dagen" så blev det knas för oss alla. Maken ligger nu och sover i båten utan vare sig mat eller täcke, barnen kommer förmodligen att vara monstertrötta när klockan ringer imorgon och jag har tryckt i mig Voltaren mot värken i min arm som förmodligen kommer efter problemen med min nacke/axel.

Vi är verkligen Familjen Kaos!!

Gillar

Kommentarer

Jenny,
Men så de kan bli...jag hade fått ont i magen av dinbdag 😉 5 dagar kvar 😊) kram
nockinocki.blogg.se
? Sojka ?,
hahaha! 😃

Så härligt det ser ut förresten! <3
www.blogger.com/profile/079777862766964635
? Sojka ?,
hahaha! 😃

Så härligt det ser ut förresten! <3
www.blogger.com/profile/079777862766964635
? Sojka ?,
hahaha! 😃

Så härligt det ser ut förresten! <3
www.blogger.com/profile/079777862766964635
Tina,
Men oj! Ja det blev verkligen lite kaos istället för att ni fångade dagen vännen! Hoppas dagen idag blir ok trots att ni alla säkert är trötta. Snart ses vi! Jag längtar galet mycket! KRAM
www.blogger.com/profile/064520350022772886