Familjen på båtäventyr

I måndags åkte hela lilla familjen ut på ett litet båtäventyr. Båten vi har nu är ingen båt man bor på, utan mer en båt man åker ut och gör dagsutflykter med. Den är jätteskön att åka och man sitter bra.

Det finns dock två små minikojer... eller koj är nog att ta i, två smala slafar där det kan ligga en person i varje. Framför allt R har varit taggad att vi ska komma iväg på en övernattning och han och pappa J meckade så att vi alla fyra skulle kunna sova. Kidsen i de två slaferna, och J & jag på en luftmadrass där det eg är soffor och bord. Sagt och gjort, vi planerade för en liten trip och jag lovade att prova sova en natt i båten.

Vi drog först till Åhus där vi hade planerat att köpa vars en jätteglass. Det blev dock lite tokigt då vi inte kunde bestämma riktigt var vi skulle köpa den där glassen så vi bestämde oss för att ta vars en kula på ett ställe och sedan gå vidare. J kunde dock inte hålla sig utan tog en rejäl glass :-) L tog en kula cookie dough men fick 5 kulor... Och jag tog en mjukglass med chokladdopp. Jag ville ha en liten, men den minsta hette "mellan" och chokladdoppet var tjockt och ganska kraftig chokladsmak. Orkade halva... Så nej, det blev inte glass på något mer ställe, ha ha!

Med glass i magarna åkte vi vidare mot Kivik. En mysig liten hamn med mycket folk i rörelse. Vi träffade på våra grannar, som råkade vara där också, så det var ju extra kul. Det blev en mysig kväll med ett glas vin på grannarnas stora båt, en promenad i Kivik, lite kortspel på båten, kebab för barnen och räkmackor för mig och J.

Sedan bäddade vi ner oss alla i båten och inväntade att vaggas till sömns :-) Och jag måste säga att det gick riktig bra, även om jag kanske inte sov så mycket. Jag vaknar väldigt lätt och det är mycket ljud i en hamn. Allt ifrån ett grabbgäng som startade någon svensk rap vid midnatt till gnisslande fendrar (putt-ifrån-kuddar som hänger på sidan på båten för att inte stöta i andra båtar) och segelbåtsmaster som klonkar eller fiskmåsar som skriker. Men i det stora hela var det mysigt och jag gick med på ännu en natt!

Gillar

Kommentarer