Faser?

Kvällen blev inte alls som tänkt. Storskruttan ville inte alls sova. Hon smög upp flera gånger och ifrågasatte varför hon var helt själv osv. Det är väl faktiskt det enda märkbara symptomet efter att hon blivit storasyster och det kanske mer har att göra med de taskiga rutinerna vi haft sedan dess. Förut somnade hon själv efter att vi hade läst saga och gått därifrån. Klockan tickar på varje kväll och tills slut får vi nästan tvinga henne att sova, att bara ligga stilla och blunda.

Lillplutten var inte heller helt medgörlig. Först ville ha inte alls äta middag (hemmagjord kycklingpuré och rotfruktspuré). Istället gjorde han sitt nya favoritljud - ett brumljud som om han leker med bilar eller något. Mat i munnen hindrade liksom inte honom... Fast sedan bajsade han så det kan ju ha varit förklaringen till att han inte var sugen på att äta. Bad och bus med syrran, somnade hos mamma, men så fort jag la honom vaknade han och var ledsen. Och så fortsatte det. Jag försökte få L att somna och J hade R medan han försökte mecka ihop vår soffa, men R blev bara mer och mer upprörd. Han gallskrek som jag aldrig hört honom göra förut. Det var nästan så att han tappade andan. Till slut lugnade han sig och somnade efter lite mat. Men så fort jag lämnade honom så vaknade han. Är det någon separationsfas som börjat kanske...

R har fått sova hos mig hela natten och har sovit bra. L har också sovit bra och det ska bli spännande att se om hon är förkyld eller ej när hon vaknar.

Gillar

Kommentarer

Tina,
Hej hjärtat! Du verkar verkligen ha fullt upp. Låter helt klart som att båda barnen går igenom olika faser just nu. Min Tuva har oxå börjat strula vid nattningen. Har aldrig haft problem innan men nu ligger hon och ropar eller kommer upp. Hoppas ni får en fin dag. KRAM!
www.blogger.com/profile/064520350022772886
? Sanna ?,
Hej sötnos
Mina barn hade också olika faser i sitt sovande ...
Jag struntade i alla förmaningar och lät dom sova hos mig ...
Dels för att jag också då fick sova hela natten men också för att jag tror dom har perioder dom behöver mer trygghet i .. Och dom går över 😉
Kramisar
www.blogger.com/profile/148111227825662813
Ingela la la,
Åh.. jag hade nästan glömt av det där.. Vilket betyder att det kommer andra tider även för dig men det är ju lite frustrerande när man är mitt upp i det.
Gör vad som fungerar bäst för dig är väl det ända rådet jag kan ge.

Kram
www.blogger.com/profile/152418758898993061
Usch för dessa kvällar och nätter som tar energi.
Man förstår men vill så gärna att allt bara ska bli lugnt.

Hoppas kvällen idag blir bättre för er!
husnrnio.se