Fästingar och försäkringskassan

Veterinären trodde att D ev kunde ha Borrelia och att det i sin tur satt igång ett epilepsianfall. De tog massa prover och röntgade osv, så nu väntar vi bara på provsvaren. Allt hade sett bra ut när de var hos veterinären, och det är ju skönt iaf. Färstingar är ju totalt meningslösa i naturens kretslopp! Eller vad har de för funktion egentligen? Förutom att sprida sjukdomar och elände.. Ok, jag fattar, Darwin hade väl någon teori om de starka och svaga...

Idag har jag haft en kontrovers med försäkringskassan. Ja, jag vet, jag är inte den enda som har bekymmer med den myndigheten... men det hjälper inte min irritation. I slutet av augusti var vi på sjukhuset en dag inför dotterns halsmandeloperation. En vecka senare opererades hos, en fredag, och jag var såklart hemma från jobbet. Jag var även hemma måndag och tisdag och sedan fixade vi passning mha farmor och mormor den övriga veckan, eftersom hon inte skulle gå till dagis på en vecka pga infektionsrisken. Jag tyckte att jag var ganska förutseende som bad om ett läkarintyg innan vi lämnade sjukan, och bad dem även skriva med den där dagen då vi var där för förberedande. Ok, när jag sedan lagt in en begäran om dagarna så ringde jag till fk för att höra om jag behövde ett intyg från förskolan, när jag hade ett läkarintyg. Jag läste t.o.m. upp intyget för handläggaren, som sa att nej, det räcker med intyget. Sedan skulle jag vara ordentlig och inte låta företaget betala mitt porto, så jag la ner brevet i min väska - och glömde det uppenbarligen där någon vecka, för plötsligt fick jag ett brev från fk där de begärde in ett läkarintyg. Oops, ok, nemas problemas, jag hade ju brevet i väskan så det var bara att lägga på lådan.

Nu när vi kom hem från semestern låg ett brev från fk och väntade där det stod att jag var nekad pengar pga att de inte fått in något läkarintyg. Så jag ringde dit och nej, de har inte fått något intyg. Och eftersom ärendet nu var stängt (avslaget) så tyckte handläggaren att jag skulle lägga in ärendet på nytt och skicka intyget än en gång. Ok, så idag försökte jag mig på det.. Men eftersom jag nu begär pengar för ett datum som redan passerat måste jag ju skriva varför jag inte begärt ersättning förrän nu... och det var max 200 tecken. Inte 200 ord, 200 tecken!! Och allt för 3 dagar! Jag fattar egentligen inte varför de vill ha ett läkarintyg, för det är ju inte en veckas frånvaro vi pratar om. Och snacka om kostsam byråkrati - de har skickat ut två brev till mig och pratat med mig på telefon två gånger om detta. För 3 dagar.... Fortsättning följer säkert! (Trots att jag till och med skrev ett brev och bifogade till intyget).

Gillar

Kommentarer

Jeanette,
Ja du vad ska man säga... som sagt, vilket jobb för 3 dagars ersättning. Har förstått att det kan vara otroligt bökigt att få igenom pengar nu för tiden. Själv har jag inte vabbat på länge då jag oftast jobbar hemma samtidigt och får ihop mina timmar något sånär i alla fall. Jag väntar med spänning på fortsättningen...

Håller tummarna för vovvsingen nu. Ja du fästingar, dessa äckliga så kryp. En kille i min 8 åriga sons klass låg i koma 8 månader förra året och kan fortfarande inte gå pga denna lilla äckliga varelse.
Usch och fy - utrota dom!!
www.blogger.com/profile/130296350753625185
CharmKatti,
Fästingar har inget existensberättigande, så jag fattarinte varför dom fortfarande finns på vår planet. Vår hund, Jonna, gick bort i cancer i juvret för två år sedan. Det berodde allra troligast på borrelia. Hon hade borrelia som var så svårbotad att hennes kropp gick helt ner för räkning och immunförsvaret fanns inte. Så i samma veva fick hon en knöl i bröstet som på en vecka hade växt till en tennisbolls storlek, då åkte vi direkt till vetrinären och dom hittade småknölar i hela bröstet. Så det var inte mycket att välja på tyvärr. Vi tog bort henne dagen efter beskedet.
Nu tror jag inte att din hund drabbas av samma sak. Men appropå hur jävliga fästingar kan vara.
Jonna var en new foundland för övrigt. Vad är det för hund ni har?
Stort lycka till och hoppas verkligen allt går bra med hunden!
www.blogger.com/profile/046181021213338000
Halsmandeloperation,
Usch, låter riktigt jobbigt..
halsmandeloperation.se