Film- & skaldjurshelg

Så har denna helgen gått också. Vi har hunnit med en hel del - som vanligt :-)
I fredags fick L stanna hemma från dagis på dagen eftersom jag tyckte att vi behövde en riktig mysdag efter allt bråk i veckan. Vi hade det jättemysigt och på em var det julfest på dagis där L fick fråga tomten om han hittade hem till farmor och farfar :-) Vilket han så klart gjorde! På kvällen var vi bjudna till vänner på middag och fick smarriga lax- & scampiburgare som jag lätt ska göra själv någon gång.
I lördags blev det en del ärenden och annat fix innan vi ordnade lite julstämning genom att klä granen, dricka glögg och lyssna på julmusik. Tog en promenad med D på kvällen i snön och förundrades över hur ljust det var ute, bara pga snön. Härligt! När L somnade dukade J och jag upp ett smarrigt bord framför oss, framför tv:n. Löjrom, krabbklor, ostar och kex - såå smarrigt, men så no no pro points :-) Medan vi åt kollade vi på "Flickan som lekte med elden" och trots att jag läst boken satt jag på helspänn.
L vaknade vid lite över 6 imorse och tyckte att det var kallt i sängen. Insåg snabbt att hon hade kissat i sängen och det blev en snabbdusch. Hur sjutton gör alla andra vars barn kissat ner sig, när det är mitt i natten eller tidig morgon? De få gånger det har hänt L så har hon legat i det en bra stund innan vi märker det och då är hon kall och luktar inte hallon. Kan bara inte ta på henne en torr pyjamas och låtsas som inget till morgonen.. Såå, efter en dusch på morgonkvisten så var L helpigg. Och det blev jag också snart eftersom jag hörde hur L snorade hela tiden och hur sedan sopbilen kom och väsnades utanför fönstret.
Efter en lugn morgon och en smarrig räkmackefrukost fick L åka pulka. D var helt hispig och går inte att ha i närheten av pulkbacken. Vet inte om hon vill "rädda" L, eller vad problemet är. Ungefär likadan är hon när vi är i lekparken eller när man badar utomhus.
Sedan trotsade vi vädret och begav oss iväg till min farfar för att önska God Jul. Det har blivit lite av en tradition att L och jag åker dit och lämnar lite julklappar, julblomma osv och får middag, en blomma och ett kuvert med oss hem igen. I år var även J med liksom min faster och farbror. Det var trevligt att träffa alla, speciellt min farfar som inte blir yngre... Träffar honom inte speciellt ofta och jag är ändå hans enda barnbarn.
Just nu kollar J på "Blood diamond" men jag känner att jag inte riktigt kan titta - den är fruktansvärt hemsk!!! Trots det kan jag inte riktigt låta bli.. Så det är väl bäst att jag stänger ner här och går och lägger mig. Ska inventera imorgon på jobbet så det blir nog full fart!

Gillar

Kommentarer

Rebecca,
Mmm vad gott med skaldjur. Både på middagen och på mackan.
Så mysigt att få stanna hemma från dagis och mysa med mamma. De gånger jag gör så med barnen, var för sig, tycker de att det är jätte roligt att få min fulla uppmärksamhet och de njuter till fullo.
Kramar Rebecca
www.cheeky.nu
Åsa,
Det var ju ett tag sen det där med kiss i sängen fast snart dags igen!
Tror vi bara bytte kläder om det inte redan var morgon. Känns inte så stor skillnad att gå upp 6 än halv 7... Tilde vill gärna sova utan blöja men jag är inte redo ännu för den kampen. Hon är ju inte 3 är....
www.blogger.com/profile/180557897380679127