Fiskdamm och Nutellatårta

Varför slå av på tempot? Nej, vi körde L:s monsterkalas på lördagen och släktkalas för båda barnen på söndagen. Så blir det när pappan i familjen alltid är borta 2 helger i rad, hemma två helger och sedan borta 2 igen under en period. Och när man lyckas få båda sina barn med 10 dagars mellanrum just under den perioden..

Fördelen är att man bara behöver hänga upp vissa dekorationer en gång :-)
Trots att L redan fått paket av både oss och farmor/farfar så blev det mycket paket till både henne och lillebror. R var jätteduktig på att öppna sina paket och var väldigt noga med att slänga pappret efter varje öppning...
L hade bestämt dagens meny. Hon får ju passa på nu när R är för liten för att ha några sådana åsikter! Hon ville att vi skulle bjuda på hamburgare så vi körde ett amerikanskt tema. Tårtan skulle vara chokladtårta med "sådana kex som vi har ibland". Med choklad, vaniljkräm och grädde. Och jordgubbar på. Till slut förstod jag att hon menade marängbotten och då slog det mig att jag skulle bjuda på Nutellatårtan som vi blev bjudna på under midsommar. Hittade som tur var receptet hos Matplatsen.
Nutellatårtaca 10 port
2 marängbottnar4 ägg2 msk strösocker5 dl vispgrädde1 burk Nutella (400g)
Separera gulor från vitor. Vispa vitorna till ett fast skum med 1 msk socker. Vispa gulorna luftiga med 1 msk socker. Vispa grädden för sig.Lägg en marängbotten i formen och krossa den andra. Vänd försiktigt ihop gulorna, vitorna, grädden och den krossade marängen. Värm Nutellan lite i micron så att den blir lite rinnig och ringla ner i smeten. Blanda försiktigt och fyll upp smeten i formen över den hela marängbottnen.
Frys tårtan i minst 4 timmar innan servering. Servera med färska jordgubbar till.

Efter paketöppning och montering, hamburgare med tillbehör och Nutellatårta blev det show i form av Gangnam Style innan den obligatoriska fiskdammen. Är såå nöjd med påslakanet med marintema som vi köpte på Ikea när L skulle ha sin första fiskdamm. Det var värt sina pengar :-)

Gillar

Kommentarer

Tina,
Hej finaste! Oj vilken fartfylld helg du har haft! Hoppas du kan ta igen dig lite nu i veckan hjärtat! KRAM
www.blogger.com/profile/064520350022772886
Maria,
Härligt att kunna klara av två födelsedagar samtidigt 😊
Den där tårtan ser helt galet god ut!!

kram kram
omlitenochmig.se
Nina - Glamourmamman,
Jösses, du måste vara ganska trött idag antar jag - fest hela helgen ju! 😊

KRAM
glamourmamman.blogg.se
Linda K,
Ser toppenmysigt ut. Och håller med, det är bra att samla kidsen. Har själv 5 dagar mellan mina 😊 . Fast, nu blir det ju lite längre emellan denna gång 😊 . kram
frokenisakson.wordpress.com