Five on friday - böcker

Idag får det bli en Five on friday - trots att det är lördag! Hade faktiskt tänkt publicera det igår, men tiden rann iväg.

Veckans fem är fem böcker som jag väntar på att läsa. Några av dem har jag liggandes här hemma och bara väntar. Ett par av dem åker med på semester på onsdag :-) Och ett par har jag inte köpt ännu.

Mari Jungstedt, Camilla Läckberg, Kristina Ohlsson & Denise Rudberg är alla favoriter när det kommer till författare.

Gillar Jungstedts böcker om Knutas, vilka oftast utspelar sig på Gotland. "Det förlovade landet" är andra boken i en ny serie som utspelar sig på Gran Canaria.

Har gillat alla Läckbergs böcker. Det enda "tråkiga" är att det är ganska lång tid mellan de olika böckerna och jag hinner glömma lite av handlingen, vilket medför att jag egentligen gärna vill läsa om alla böcker så att jag är up to date, men då skulle jag ju aldrig komma vidare... Lite samma sak är det med Denise Rudberg, där hennes serie om elegant crime passar mig perfekt. "En tillfällig lösning" har hon skrivit tillsammans med Hugo Rehnberg och jag har inte läst något de två skrivit tillsammans tidigare.

Kristina Ohlssons kriminalromaner om Fredrika Bergman & Alex Recht plöjde jag under en ganska kort period och sedan blev det så tomt. Men nu är äntligen "Syndafloder" här!

Emelie Schepps kommer att bli en ny bekantskap. "Märkta för livet" är den första delen i en serie om Jana Berzelius som är åklagare. Jag gillar serier :-) För om jag gillar den första boken är jag så glad att det finns fler i samma anda :-)

Gillar

Kommentarer