Five on friday - fredagsmat

Mirre skrev ett inlägg om husmanskost och fredagsmat. Det fick mig att tänka på några olika fredagsfavoriter som vi har hemma hos oss i Lejonkulan.

Det beror dock så klart på vilka som är hemma och ska äta :-) När pappa J är hemma finns det vissa tendenser som drar mer åt grillning :-) När jag och barnen är själva kan det luta mer åt smoothie bowls, ha ha!

1. Scampisallad - eller vår variant av Caesarsallad med scampi funkar för alla i familjen! Dock ser allas tallrikar olika ut :-) Någon har gurka, någon har inte. De flesta har sallad, men inte alla. Någon har ost, någon har inte. Någon har vitlöksdressing, någon har inte. Ha ha! Men alla har scampis! Som vi stekt med vitlök eller om maken är hemma, grillat :-)

2. Vi fortsätter inom samma genre med vår variant av pokébowl med räkor. Färska räkor ska det vara, yummie! Ibkand med nudlar ibland med blomkålsris. Detta passar dock inet alla i familjen så då blir det lite blandad kompott och inte pokébowls rakt av.

3. Givetvis står tacos också med på vår fredagsmatlista :-) Fast det behöver inte nödvändigtvis vara med köttfärs eller ens kycklingfärs. Det kan lika gärna vara med lax. Min nya favorit är annars en tacosallad med linser och nachos - slurp! Barnen gillar också tortillas med fiskpinnar & pulvermos, men det är mer vardagskäk när det är lite bråttom :-D

Genomgående kan man säga att vi sällan äter "exakt" samma mat hemma hos oss. En gillar inte den grönsaken och en annan ÄLSKAR ost osv. Fast det är liksom inte så viktigt tycker jag.
4. Leila Lindholms tonfisksashimi älskar alla, men alla äter inte den med avokado- & mangosallad :-)

5. Avslutningsvis blir det fläskfilé & sötpotatispommes. Detta är mer en rätt som jag gör när det bara är barnen och jag hemma. Steker fläskfilé i skivor med kryddor, gör egna sötpotatispommes i ugnen och så en kall vitlökssås till. Det brukar inte bil en smula över! Är faktiskt lite sugen på det idag, trots att J är hemma!

Har ni några fredagsfavoriter hemma hos er?

Gillar

Kommentarer

2barnsmammaochfru
2barnsmammaochfru,

Vi brukar äta tacos på fredagar som idag men ibland händer det att vi äter något annat man är sugen på den dagen men oftast äter vi tacos på fredagar 😊

nouw.com/2barnsmammaochfru
Popprinsessan
Popprinsessan,
Det är ju gott!
nouw.com/popprinsessan
Diana Saelöen ,

Men vilka goda maträtter, och så bra att de flesta är sådana att var och en kan komponera dem som det passar sin smak bäst....det är lika dant här i familjen...vi gillar olika men gärna samma basvara.

nouw.com/fibrolivet
Popprinsessan
Popprinsessan,
Hade inte varit lika kul att göra helt olika rätter till oss alla, så jag gillar när man kan kombinera hur man vill.
nouw.com/popprinsessan
Emschen,

Nomnomnomnom gud så gott!
Här är väl pizza eller tacos favoritmaten men idag åt vi en jättegod pastarätt. Barnen älskar också när vi gör allt-i-en-panna-kyckling.

emschen.se
Popprinsessan
Popprinsessan,
Vad är allt-i-ett-panna-kyckling? Låter spännande!
nouw.com/popprinsessan

Sedan barnen flyttat då är våra rutiner rubbade. Fredagen blir lite hipp som happ. Vi kan hamna på kvarterskrogen eller så steker vi fläskfilé hemma...ja, man vet inte helt enkelt. Men när barnen bodde hemma har det oftast landat på tacogratäng.


Alla behöver ju inte äta lika, det är ju mer viktigt att man är tillsammans

Kram Kajsa

www.bland-kastruller-och-vinglas.se
Popprinsessan
Popprinsessan,
Underbart att ta det som det kommer! Hoppas din fredag varit fin!
nouw.com/popprinsessan
Paulina
,

Mycket goda rätter. Alla verkar vara så bra på att hitta på mat. I vår familj är ingen alls så engagerad i fredagsmiddagen tyvärr.

Michelle ,

Grillning är sp jäkla gott men det blev tyvär intemkt med det i sommaren som var :/

mkchellefrandell.blogg.se
Marie,

Ohh alla dessa maträtter såg ju enormt gott ut, mums hugger in direkt

sweeetwordsbymirre.com
StenhagenBettan
StenhagenBettan,

Vilken trevlig idé. Kanske kopierar jag vid tillfälle. Den där scampi salladen den ser magisk ut

nouw.com/stenhagenbettan
Popprinsessan
Popprinsessan,
Älskar scampisallad!
nouw.com/popprinsessan